Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • An error occurred while trying to search with Solr: "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443.

Frågor och svar

På Odla.nu finns många frågor och svar om trädgård och odling samlade. Börja med att söka svar på din fråga bland artiklar och redan besvarade frågor. Vi har under årens lopp besvarat tusentals frågor så sannolikheten är stor att du hittar det du letar efter. Skriv in vad du söker i rutan ovan. Du kan även bläddra igenom de senaste frågorna här nedan.

 

Senaste frågorna

fråga på blomma - jordart

Hej Innan jag beställer 2/3 blommor skulle jag vilja veta vad en viss blomma vill ha för jordart: en blomma - en jordart (t.ex. U-jord, blomjord (Simonstorp, planteringsjord Blomsterlandets m.m.). Perenner i krukor på balkongen är följande: 1. smällspirea Diabolo 235 kr, 2. smällspirea kopparorange Diable d'or 235 kr, 3. syren Charles Joly 3,5 -5 l, 295 kr, 4. höstsilverax Brunette Med vänlig hälsning Linda 

septembersolros reklamation ?

Hej , Har förvarat det jag beställde i kylskåp ( 5 grader) Tog just fram septembersolrosen , ser bara ut som om en ev kommer att ta sig ? Skall jag reklamera ? (Är detta rotdelar tagna i höstas ?) Mvh // Lars

Tips på växter!

Hejsan! Jag har en väldigt klurig fråga. Jag har nämligen ett ställe i trädgården där jag skulle vilja ha lite mer växter eller små buskar. Problemet är att där är väldigt skuggigt och det ska stå i stor kruka som kan övervintra i denna utomhus! :) Det får gärna vara ca 30-50 cm höga ev lite till och gärna blomma så länge som möjligt... Jag har hört att det finns rosor som nu kan vara i skugga, trivs de i kruka? Eller finns det något liknande fantastiska busken, japanskt olvon med blommor och bär från vår till höst? Jag bor i Skåne.

Pelargoner

Hej, Jag har fått gula små och större fläckar på mina pelargoner. Absolut inte frostskada. Vad kan det vara? Mvh Eva

Vita växter

Hej Såg denna kruka ute på stan planterad med enbart vita växter, dock vet jag inte vad det är för växter i krukan. Har gjort en beställning idag och skulle gärna lägga till några av desa växter (se bild) om jag bara visste vad de heter..

Beställning

Undrar om min beställning av frö Chili Jalapeno gick igenom. Tog direktbetalning. Marieanne 

Något på gräsmattan

Förra sommaren anlade vi ny gräsmatta som etablerade sig mycket bra. Nu, när snön smält bort ser den ut som på bilden. På en del ställen har jag använt piassavakvast för att borsta bort. Men, på en del ställen är det svårare att göra det. Är det gammalt gräs som lagt sig som ett ”skinn”? Kan jag ta bort det försiktigt med en vertilkalskärare på Gardenas skaft? Skadar jag gräsmattan om jag gör något, alternativt inte hör något?