Olivträd vintertid

Kristina

Hej

Jag köpte ett olivträd i somras, som älskar vår soliga och varma balkong, men nu när det börjar bli kallt så förstår jag att jag måste ta in det. Problemet är att jag bor i lägenhet och har inget kallt rum (har googlat lite och ser att det vill ha max 10 grader), i källaren är det enda rummet jag kan tänka mig men där är det ju mörkt. Om det nu går, hur ofta ska jag vattna det då? Man kan inte ha det utomhus om man virar in det i något varmt? Har sett någon slags påse med frigolit i som man i alla fall kan ställa krukan i. Bor på andra våningen i Stockholm.

Mvh Kristina

Odla Svarar: 

Nej, jag tror inte oliv klarar av våra vintrar även om du virar in den. Det finns dock en ny anordning att köpa, kolla här: Plant in bod (http://www.balkongshoppen.se/living-plant-vinterskydd-vaxter-p-569-c-150.aspx) Lite dyr dock.

Har du möjlighet att ha olivträdet i fönstret i den svala trappuppgången? Där kan den ju glädja även andra och du kan sköta den, faran att den får fötter finns ju dock.

Annars får du ta in olivträdet i källaren och ha en lysrörsarmatur över den? Timerstyr så att den lyser ca 12 t/dygn. Vattna oliven då och då.