Vilken växtbelysning?

Michaela

Hej

Försöker sätta mig in i vilken typ av växtbelysning jag ska köpa. Är inne på lågenergilampa och undrar om nedanstående lampa som säljs på Kjell & Company kan vara ett alternativ?

http://www.kjell.com/sortiment/el/belysning/ljuskallor/lagenergilampor/studiolampa-for-digitalfoto-p63897#ProductDetailedInformation

Lågenergilampa med reflektor. 230 V, 23 W. Livslängd: 8000 timmar. Lämpar sig bra för fotostudio med en färg temperatur på 6400K

Med vänlig hälsning Michaela

Odla Svarar: 

När det gäller ljus för växter så rekommenderar jag LED ljus med optimerade våglängder avsedda för växter. Standard LED för allmänbelysning fungerar inte.

Men valet av växtlampa beror på vilken typ av växt den ska användas för och dess användningsområden. Om du vill odla så är det bästa LED ljus med fullspektrumljus, men i motsats till vad det låter som så ger detta ljus ett något rosa sken. Om du ska använda växtlampan inomhus så finns det även vitt LED ljus med bra våglängder också och den tredje typen av lampa är övervintringslampor som avger ett kallvitt och något blåaktigt sken. Om du vill ha en mer exakt rekommendation så behöver jag veta vilken typ av växt och i vilket syfte du behöver lampan.

Kika gärna på EcoSolutions hemsida för mer information.

Med vänlig hälsning Hanna