Vad har hänt med min Hibiskus?

Anna-Karin Melin

Hej fick min hibiskus på stam i maj och den har blommat som tokig, den har stått i vår inglasade veranda, men tog in den för ett tag sedan för det började bli för kallt. Då började den tappa alla knoppar inte en knopp har slagit ut sen dess, nu även en hel del gula blad, men annars är den kraftigt grön och fin, men såg nu även att det såg ut som spindelnät, kan jag ha fått spinnkvalster? Vad ska jag göra med min fina hibiskus. Tacksam för hjälp!

Odla Svarar: 

Hej,
den får antagligen för lite ljus. En hibiskus måste ha minst 3 h sol per dag för att blomma. Vårt ljus nu vintertid räcker knappt till pelargoner så en hibiskus klarar det inte. Jag hade köpt mig en växtlampa och satt över den, vi har snygga här...
http://shop.odla.nu/index.php/sa-gro/inomhusodling.html
Den kan stå på 12 h per dag så kommer ni få en fin hibiskus igen, jag vet inte om det kan vara kvalster, du får gärna skicka in en bild så kan jag kika på den. Hibiskus brukar få spinn, om det är det du har kan du duscha hela plantan med en sprayflaska med ljummet vatten. Använd en hård stråle och glöm inte undersidan av bladen.
På vintern ska man vattna med varmt vatten och låt gärna plantan torka ut emellanåt, rötterna ruttnar annars fort. :)
//Anna Theorin