Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Aktuellt i december

  • Trädgård

Att skissa på hur man ska ha odlingarna nästa år och skriva listor på vad som ska beställas kan vara trevlig sysselsättning när snön viner kring knutarna. Flera fröföretag har redan gett ut nästa års frökataloger, även om de flesta katalogerna inte finns tillgängliga förrän i början av nästa år finns det alltså en del att välja bland. Adresser till svenska och utländska företag som säljer till Sverige hittar du på vår sida med fröfirmor. Innan man beställer nya fröer kan det förstås vara bra att sortera bland sina gamla fröer. Det är ju mycket möjligt att man redan har det mesta man behöver. Är man osäker på grobarheten kan man lägga lite fröer på en fuktig pappersbit som sedan läggs i en plastpåse under några dagar. Gror fröerna dåligt är det lika bra att slänga dem och köpa nya.

Glöm inte bort att ge fåglarna mat. Häng ut några talgbollar och sätt upp ett fågelbord så att inte fåglarna svälter. Fåglarna äter många insekter som vi inte är så intresserade av att ha i trädgården och hjälper du på dem i vinter så kanske de hjälper dig i sommar. Fåglarna vill gärna ha skydd vid matplatsen så att inte rovdjur kommer åt dem. Har man inte träd eller buskar i närheten kan man genom att sätta grankvistar i en stor kruka skapa visst skydd åt fåglarna. Småfåglarna sätter sig gärna bland grenarna medan de äter och koltrasten smiter gärna in under grenarna på marken och äter på ett äpple.