Vinterförvara bambu

Patrik

Hej

Förvånansvärt dålig information på nätet om vinterförvaring av krukväxter på balkong! Tur att jag hittade denna sidan så jag kan ställa frågan själv.

Har köpt två bergsbambus. Jag bor i lägenhet m balkong, ej inglasad, morgon och kvällssol, 1tr upp. Jag undrar hur jag ska vinterförvara dem. Har egna idéer, t ex att plantera dem tillsammans i en större kruka och isolera den. Eller i en större där det är vattenfyllt och med en doppvärmare! På så sätt fryser ju aldrig jorden!?

Ja, vad tror ni om det? Eller vad har ni för tips ?

Har två olivträd också, men dom tänkte jag ha inomhus över vintern, eller är det en dålig idé?

/Patrik

Mvh Patrik

Odla Svarar: 

Hej

Du kan börja med läsa alla artiklar och frågor här på Odla som har med vinterförvaring att göra, det finns massor! Börja till exempel med dessa: Vinterförvaring1 Vinterförvaring2 Vinterförvaring3

Doppvärmare är nog ingen vidare bra idé, den kan reagera hur som helst på frosten och det kan finnas brandrisk i sammanhanget.

Kolla på detta: Plant in pod

Det finns även så kallade isolerkrukoratt köpa, alltså av härdad frigolit, som är bra att förvara växter i kruka med. Din bambu skulle kanske klara vintern i en sådan, vill du ha i samma kruka, så kolla modell Balcony. Täck bambuns krona med juteväv på vårvintern så att solen inte bränner bladen.

Oliven bör du ha frostfritt, svalt (10-15 grader), ljust och så ska det inte vara för torr luft.

Med vänlig hälsning Sylvia