Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

LindesbergsKrukan

  • Trädgård

Vi är många som odlar fleråriga växter i krukor på altan, balkong och ute i trädgården. Det brukar ju bli väldigt snyggt under sommaren, problemet infinner sig på hösten särskilt om det är frågan om lite känsligare växter. Då måste man isolera krukan väl inför vintern för att undvika att växtens rötter fryser och tinas och fryser och tinas under vintern.

Nya prylar för trädgården - LindesbergsKrukan. Classic blå. Foto: Made by Fagerdala.
Nya prylar för trädgården - LindesbergsKrukan. Classic blå. Foto: Made by Fagerdala.

Text: Sylvia Svensson

Man får försöka med allt från typ husisolering, torra löv i jutesäckar eller flera lager cellplast med bubblor. Det blir ju sällan alltför elegant.

Men vi har sett en nyhet på Elmia-mässan. Den heter LindesbergsKrukan och är isolerad i sig. Den tillverkas i tjock cellplast, EPP, ett material som andas samtidigt som det isolerar växternas rotsystem både mot kyla under vintern och hetta under sommaren.

Enligt tillverkaren är krukan mycket hållbar, näst intill outslitlig. Den spricker inte, den tål både stötar och år efter år av frost. Dessutom orkar man bära hem den, för i tomt tillstånd är den lätt. Med jord och växt i blir den dock lika stadig som vilken vanlig kruka som helst.

Den finns säkert redan på fler ställen, men jag vet att den finns till salu på Plantmarknaden i Linde.

På företagets hemsida http://www.madeinlindesberg.com/ (klicka vidare till LindesbergsKrukan) kan man hitta fler inköpsställen och även mer info on krukan, som för nuvarande finns i tre utföranden: den "vanliga", runda Classic, fyrkantiga Japan och avlånga Balcony. De två sistnämnda kommer till butikerna i mars. De finns i olika storlekar och färger och alla har fat under.

I krukans botten finns plats för lecakulor och den är gjuten i en fiffig form som bildar ett vattenmagasin. Man gör själv hål med kniv eller skruvmejsel i de uppbyggda "piggarna" om man vill ha hål i botten.

 

 

LindesbergsKrukan Classic
LindesbergsKrukan
Classic

Japan och Balcony
Japan och Balcony

Classic blå
Classic blå
Foto: Made by Fagerdala