Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 399kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

LindesbergsKrukan

Vi är många som odlar fleråriga växter i krukor på altan, balkong och ute i trädgården. Det brukar ju bli väldigt snyggt under sommaren, problemet infinner sig på hösten särskilt om det är frågan om lite känsligare växter. Då måste man isolera krukan väl inför vintern för att undvika att växtens rötter fryser och tinas och fryser och tinas under vintern.

Text: Sylvia Svensson

Man får försöka med allt från typ husisolering, torra löv i jutesäckar eller flera lager cellplast med bubblor. Det blir ju sällan alltför elegant.

Men vi har sett en nyhet på Elmia-mässan. Den heter LindesbergsKrukan och är isolerad i sig. Den tillverkas i tjock cellplast, EPP, ett material som andas samtidigt som det isolerar växternas rotsystem både mot kyla under vintern och hetta under sommaren.

Enligt tillverkaren är krukan mycket hållbar, näst intill outslitlig. Den spricker inte, den tål både stötar och år efter år av frost. Dessutom orkar man bära hem den, för i tomt tillstånd är den lätt. Med jord och växt i blir den dock lika stadig som vilken vanlig kruka som helst.

Fleråriga växter
Perenner
Handla nu

Den finns säkert redan på fler ställen, men jag vet att den finns till salu på Plantmarknaden i Linde.

På företagets hemsida http://www.madeinlindesberg.com/ (klicka vidare till LindesbergsKrukan) kan man hitta fler inköpsställen och även mer info on krukan, som för nuvarande finns i tre utföranden: den "vanliga", runda Classic, fyrkantiga Japan och avlånga Balcony. De två sistnämnda kommer till butikerna i mars. De finns i olika storlekar och färger och alla har fat under.

I krukans botten finns plats för lecakulor och den är gjuten i en fiffig form som bildar ett vattenmagasin. Man gör själv hål med kniv eller skruvmejsel i de uppbyggda "piggarna" om man vill ha hål i botten.

LindesbergsKrukan Classic
LindesbergsKrukan
Classic

Japan och Balcony
Japan och Balcony

Classic blå
Classic blå
Foto: Made by Fagerdala

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Erbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/
Klarna
Gå till https://www.postnord.se/
Postnord
© 2021 Odla.nu i Sverige AB