Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdsböcker och frökataloger

Onsdagen den 23 december 1998

Julen är här, och vintersolståndet har just passerat. Vi har haft varierande väder på sistone, plusgrader och regn har snabbt bytts ut mot kyla ner mot -15 grader och mer. Tyvärr har ingen snö fallit, istället har regnandet fortsatt att gnaga på vårt krympande snötäcke och gjort det halkigt och isigt. Det kanske stämde i alla fall, att mycket rönnbär ger litet snö, även om jag var skeptisk i dagboken vecka 47. Men vi har minst fyra månader kvar innan det börjar tina på allvar, så än kan den komma, snön.

Det känns härligt att vi är på väg mot ljusare tider. Men trädgårdsaktiviteterna är det inte mycket med just nu. Det är för mörkt ute för att pyssla med något överhuvudtaget, och vårens frökataloger har inte riktigt börjat komma. Men jag kan i alla fall sitta och bläddra i trädgårdsböcker och fjolårets frökataloger. Och så i mina trädgårdsdagböcker, skrivhäften där jag skrivit ner trädgårdshändelser de senaste två åren. Skriver ni läsare också trädgårdsdagböcker?

I veckans fråga vecka 50 svarade 65% av er att ni fortfarande har kvar grönsaker från årets skörd. Härligt, hoppas att det är något som passar på julbordet! Här hos oss kämpar vi för att hålla mössen bort från det lilla som återstår av potatisskörden. Vi har hittills tagit 10 - 15 möss i fällor nere i potatiskällaren. Visst tycker man synd om de små stackarna som sökt sig in i värmen för att få sig en munsbit, men som vi kämpade med de ynka potatisarna denna trista sommar unnar jag dem inte den minsta smakbit!

Småfåglarna däremot unnar jag en massa gott - de tar ju inte för sig av min skörd på samma sätt. Gårdsrönnen är full med domherrar, talgoxar, skator, och en massa annat intressant fågelliv. Vi hänger upp talgbollar, men de låter sig också väl smaka av rönnbären som hänger kvar i frusna klasar.

Jag får önska er alla en trevlig jul. Hoppas ni får många spännande trädgårdsböcker i julklapp som ni kan kura ihop er med, tuggandes på en skinkmacka på juldagen. Annars kan ni ju alltid ta en titt på alla intressanta länkar som finns här på Odla, surfa runt litet och beställa några frökataloger. För snart är det vår!

Ulrika Wiss, Vibbyn, Norrbotten

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB