Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Titta på det som är fint!

**Annas trädgård** Juni - själva namnet andas sommar, grönska och vackra blommor! Det händer något i nästan varenda hörna av trädgården och det är inte alltid så lätt att hinna med allt som man vill göra.

Text och bild Anna Theorin

Det är nu det händer som mest och det är lätt att inte hinna med allt som man vill göra. Medans man rycker upp halvmeterhöga kirskålsplantor i ena hörnet (som jag kan svära på inte var där igår) så äter sniglarna upp en halv funkia på en kväll.

Då är det bättre att fokusera blicken åt ett annat håll. Titta på det som faktiskt är fint istället för att fokusera så mycket på det som inte är bra. Jag själv försöker ignorera det faktum att bladlössen suger ut varje liten livsgnista ur mina rosor samtidigt som stekeln attackerar underifrån. Jag kan inte göra så mycket annat än att spreja med såpa och rycka blad. Istället tittar jag på mina nya jordgubbsplantor som redan börjar få gubbar! Det är mycket trevligare än bladlöss.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Annat roligt man kan göra nu är att så bienner (blommar bara andra året). Det är en perfekt tidpunkt att så t ex stockrosor nu, då hinner de bli tillräckligt stora för att klara vintern men tillräckligt små för att inte blomma redan första året. Man kan även flytta plantor som fröat av sig lite varstans. Aklejan brukar vara en sån typ som smiter utanför rabatten och jag har pillat upp frösådda plantor i flera dagar som sen får en ny plats.

Men sen är det dags att njuta tycker jag. Sommaren är här och allt doftar och är friskt grönt. Själv borrar jag in hela ansiktet i doftpionerna denna årstiden och bara njuter!

Annas nästa krönika kommer om ett par veckor!

#Annas tidigare krönikor#

Läs gärna tidigare avsnitt av Annas krönika: Min trädgård både ger och tar Ljuva juni!

Anna driver en blogg också. Om du är intresserad av att följa hennes blogg hittar du den här: Trädgårdera Mera

Tänk på! Om du prenumererar på kostnadsfria vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra artiklar och krönikörer så att du inte missar något. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB