Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Ha en underbar sommar!

**Annas trädgård** Det är juli månad och sommarveckorna har en tendens att kännas så snabba, som om de bara rusar iväg. Varför är det så?

Text och bild Anna Theorin

Juli är redan här och det känns som veckorna springer iväg i en rasande fart. Det kändes som igår äppelträden blommade och nu ser man redan små äppelkartar på grenarna. Varför går just sommarveckorna extra snabbt?

Det är första sommaren för mig i den här trädgården och jag ser redan saker jag vill förändra eller förbättra. Jag funderar och antecknar allt eftersom veckorna går. Det är faktiskt riktigt bra att skriva ner allt man tänker på och gör då och då, speciellt om man planterar nytt. Och speciellt om man har ett minne som jag, bra men kort. Jag vet inte hur många gånger jag stått med rynkad panna och undrat vad det var jag faktiskt planterade förra året.

För mig handlar planeringen redan om nästa års säsong. Jag vill ha mer vårblommande växter och tänker ta mig i kragen och så dem inomhus denna vinter. Det kanske känns lite konstigt att tänka på vintersådd nu i juli men det känns lite som att vi trädgårdsfolk fungerar så. När allt det största arbetet på våren/försommaren är avklarat så börjar vi genast att tänka på nästa år. Vad vi vill ha mer eller mindre av. Hur kan jag förbättra den delen? Blev det så som jag tänkt?

Men jag tror det är det som är tjusningen med trädgård. Oavsett om du har flera hektar mark eller en balkonglåda så förändras det ständigt. En trädgård oavsett storlek eller innehåll är aldrig konstant. Man strävar alltid efter någonting och blir aldrig färdig.

Resan mot målet och drömmen är oftast det roligaste. Planeringen av ett projekt känns på något sätt mer spännande än själva utförandet. Det är så jag tänker när jag sitter ute, rosorna blommar som vackrast och jag funderar på vad jag ska så i vinter och drömmer om hur det kommer se ut i framtiden.

Ha en underbar sommar!

Annas krönika tar nu ett sommaruppehåll!

#Annas tidigare krönikor#

Läs gärna tidigare avsnitt av Annas krönika: Min trädgård både ger och tar Ljuva juni! Titta på det som är fint!

Anna driver en blogg också. Om du är intresserad av att följa hennes blogg hittar du den här: Trädgårdera Mera

Tänk på! Om du prenumererar på kostnadsfria vårt nyhetsbrev får du regelbundet information om våra artiklar och krönikörer så att du inte missar något. Prenumerera här: Odla.nu Nyhetsbrev

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB