Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Frönyheter bland grönsaker och kryddor

"Förr i världen" var morötter orange men historiskt sett har de varit vita. Under senare år har det kommit många nya eller nygamla sorter som inte är orange utan nästan svarta, purpurfärgade, röda, vita, gula, aprikosrosa...

En blandning med olika pastellfärger kommer från T&M. Den heter passande nog 'Rainbow'. Sorten finns även hos Mr Fothergill's, LFT.

'Samurai' (syn 'Red Samurai') är en ny F1-sort som har rödare "skinn" och rosafärgat "kött". Långa, söta sommarmorötter från Mr Fothergill's, PoD, LFT.

'Atomic Red' skiljer sig från alla andra morötter med sin kraftigt mörkt rosa färg. Inte bara på utsidan utan också rakt igenom.
Runåbergs

En ny sort med hög halt av betakaroten heter 'Juwarot'. Långa, orange sommarmorötter som kan ätas direkt, kokas eller vinterlagras.
Lord Nelson

'Dragon' är en kinesisk tvåfärgad sommarmorot. Purpurröd utsida, orangegul insida och ljusgul märg. Särpräglad, söt smak.
Impecta

'Flyaway' är en tidig, halvlång, konisk morot med normal färg. Har fått en RHS-utmärkelse. Har högre tolerans mot morotsflugan.
Impecta, PoD

Kålrabbi är en mycket dekorativ, storvuxen grönsak. I år kommer nyheten 'Superschmelz' som ger trådfria, stora knölar med mild och söt kålsmak.
Lord Nelson

Som tidigare konstaterats, är ju inte alla "rödbetor" röda. 'Blankoma' heter en helvit nyhet som kallas vitbeta. Enligt Runåbergs är det den bästa vita beta de provat och de säger att i blindtest tillhör den absolut en av betfavoriterna i smak. Mild och söt.
Runåbergs, Lindbloms

Inte alla blomkål är vita. Lord Nelson lanserar F1-sorten 'Cheddar', som har en härlig gul färg. Fasta huvuden ca. 2,5 mån. efter skörd, fina att ha i sallader eller lätt förvälld. Sorten finns även hos Mr Fothergill's, LFT.

En liknande sort från PoD heter 'College'.

'Verdant' är en F1-hybrid med ljust gröna, fasta, mycket dekorativa huvuden.
Mr Fothergill's, LFT

<< Föregående sida

Nästa sida >>


Morot 'Atomic Red'


Kålrabbi 'Superschmelz'


Vitbeta 'Blankoma'


Blomkål, 'Verdant'
Foto: De olika fröfirmornas egna bilder

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB