Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Frönyheter bland grönsaker och kryddor

Vackra sallatsorter är det inte svårt att hitta. En liten namnförbistring råder här: sallat är själva plantan, sallad är maträtten gjort av sallat med mera.

Nyhet för i år bland sallatsorterna är 'Freckles', som har effektfulla färgschatteringar och god smak. Den kan stå länge innan den går i blom.
Hammenhögs, T&M

'Flashy Green Butter Oak' är en snabbväxande ekbladssallat och ger massor av stora, limegröna blad överstänkta med rödbruna fläckar.
Runåbergs

'Galisse' är en ny, limegrön och mjäll ekblads-plocksallat. Den bildar en tät samling av smakligt tunna, grunt skurna ekblad.
Runåbergs

'Australischer Gelber' är en välsmakande plocksallat med gulgröna, lätt krusiga blad.
Lord Nelson

Isbergssallatens krispiga fräschör har plocksallaten 'Frillice'. Den har gröna, mycket krusiga blad med hög C-vitaminhalt.
Lord Nelson

'Niche Oriental Mixed' är en blandning av olika orientaliska sorter. Sås i omgångar från april till september, innehåller även vintersallatsorter.
T&M

'Nymans' är en ny, vacker huvudsallat med blanka, burgundyröda blad halvvägs in, längst in är bladen gröna.
Mr Fothergill's

'Soltero' är definitivt den mörkaste röda bladsallatsort man sett. Den har bättre stocklöpnings-resistens och resistens mot sallatsmosaikvirus. Även utmärkt för odling under glas.
Lindbloms

Cossallat 'Jericho' är en ny sensationell sallatssort med en smak som slår det mesta. Det är bara lilla Little Gem som kan mäta sig med denna söta, krispiga cossallat. Men i storlek är Jericho dess motsats. I välgödslad jord kan det kompakta huvudet med sina lite buckliga blad lätt bli 40 cm högt.
Runåbergs

Weibulls kommer i år med en Sallatstapet - läcker mix av olika sallats- och rucolasorter.

Odling: Enklare kan det inte bli. Fröerna ligger invävda på lagom glest avstånd. Tapetsera kökslandet, gärna i omgångar, under april - juni och skörda under juni - aug.

'Bordeaux' är egentligen en rödbladig spenatsort, men odlas mest för att användas i sallader, s.k. "baby salad leaves". Fin även i kruka på altan.
T&M, Lindbloms

Korila, Cyclanthera pedata, är en gammal sydamerikansk grönsak ur gurkfamiljen. Ettårig växt, klängande växtsätt med flikiga blad och gröna blommor. Klubbformade, grön/vitrandiga frukter som skördas omogna och äts färska eller tillagade.
Impecta

Stevia rebaudiana heter sötflockel på svenska och är verkligen söt. Den innehåller ämnet steviosid, som är 300 gånger sötare än vanligt socker. Nu erbjuder Runåbergs frön till denna växt, så att vi kan pröva själva!

<< Föregående sida

Nästa sida >>


Plocksallat 'Australischer Gelber'


Huvudsallat, 'Nymans'


Cossallat 'Jericho'


Frötapet


Rödbladig spenat, 'Bordeaux'
Foto: De olika fröfirmornas egna bilder

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB