Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Änglamarkgardens frönyheter

  • Trädgård

Änglamarkgarden säljer fröer av märket COOP. De har 3 nya sorters prydnadsväxter och 7 nya grönsaker.

Pumpor och squash som blir allt populärare är två av nyheterna. Den ena sorten är Atlantic Giant och är den största sorten som finns. Den kan väga närmare 500 kg. Flera företag har den som nyhet i år, medan ett fåtal sålde den redan förra året. Den andra sorten är Tom Fox, en halloweenpumpa som väger 3 - 8 kg.

Ett par andra skojiga grönsaker är svartkål och senapsblad. Svartkålen har förhållandevis långa och smala blad i en mörkviolett färg. Den är ätlig men verkar mest odlas för de vackra bladens skull. Senapsblad tillhör de Orientaliska grönsakerna, som vinner allt mer i popularitet, och ska smaka som en blandning av senap och pepparrot.

En annan nyhet som verkar spännande är plockisbergssallaten Frilliance. Det är en helt ny sallatssort där man skördar ytterbladen efter hand. Bright Lights är en ny sorts mangold som flera fröfirmor börjar sälja i år. Bladen har en mörk färg, medan stjälkarna är röda, gula, rosa och oranga.

Nyheterna bland prydnadsväxterna består av röd rudbeckia, sibirisk vallmo och parasollgräs. Magnus heter den röda rudbeckian och det är den man använder till olika naturmedel. Den är flerårig och blommar under andra året med stora purpurröda blommor. Blommorna kan sparas som eternell. Den sibiriska vallmon heter Meadow Pastels och som hörs av namnet har blommorna mjuka färger åt det varma hållet på färgskalan. Parasollgräs är ett vackert, grovt gräs som trivs där det är blött. Den är dock inte härdig utan får övervintras inomhus.

 

 

Bright Lights
Bright Lights

Magnus
Magnus

Atlantic Giant
Atlantic Giant

Frilliance - plockisbergssallat
Frilliance