Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Änglamarkgardens frönyheter

Änglamarkgarden säljer fröer av märket COOP. De har 3 nya sorters prydnadsväxter och 7 nya grönsaker.

Pumpor och squash som blir allt populärare är två av nyheterna. Den ena sorten är Atlantic Giant och är den största sorten som finns. Den kan väga närmare 500 kg. Flera företag har den som nyhet i år, medan ett fåtal sålde den redan förra året. Den andra sorten är Tom Fox, en halloweenpumpa som väger 3 - 8 kg.

Ett par andra skojiga grönsaker är svartkål och senapsblad. Svartkålen har förhållandevis långa och smala blad i en mörkviolett färg. Den är ätlig men verkar mest odlas för de vackra bladens skull. Senapsblad tillhör de Orientaliska grönsakerna, som vinner allt mer i popularitet, och ska smaka som en blandning av senap och pepparrot.

En annan nyhet som verkar spännande är plockisbergssallaten Frilliance. Det är en helt ny sallatssort där man skördar ytterbladen efter hand. Bright Lights är en ny sorts mangold som flera fröfirmor börjar sälja i år. Bladen har en mörk färg, medan stjälkarna är röda, gula, rosa och oranga.

Nyheterna bland prydnadsväxterna består av röd rudbeckia, sibirisk vallmo och parasollgräs. Magnus heter den röda rudbeckian och det är den man använder till olika naturmedel. Den är flerårig och blommar under andra året med stora purpurröda blommor. Blommorna kan sparas som eternell. Den sibiriska vallmon heter Meadow Pastels och som hörs av namnet har blommorna mjuka färger åt det varma hållet på färgskalan. Parasollgräs är ett vackert, grovt gräs som trivs där det är blött. Den är dock inte härdig utan får övervintras inomhus.


Bright Lights


Magnus


Atlantic Giant


Frilliance

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB