Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Friväxande häckbuskage

Från Mästarrabatten av Folke Mattsson

Ett häckbuskage som lever året om

Äppelblom, syren och rosor... Tre ljuvliga blomdofter som möts och avlöser varandra i Mästarrabatten 2007. Men här finns mycket mer att upptäcka. Folke Mattssons livsglada häckbuskage är ett färgstarkt, blommande skådespel som bjuder på överraskningar och nya intryck hela året. Buskar, perenner och blommande lökväxter samspelar i en harmonisk helhet, som får höjd och karaktär av rabattens enda träd - en välformad silveroxel.

Plantera hela Mästarrabatten, eller bara dina favoritpartier. Folke Mattssons friväxande häckbuskage passar lika bra i tomtgränsen som inne i trädgården. Buskaget skärmar av och ger skydd mot insyn och vindar. Som blommande, vacker vägg mellan olika trädgårdsrum är det strålande. Planteringen kan rent av få böja sig till en stor berså. De enskilda buskarna, perennerna och lökväxterna är självfallet också vackra i rabatter av andra slag. Bland buskarna finns dessutom flera fina solitärer.

Om mästaren

Folke Mattsson är trädgårdsmästaren som byggde upp Zetas trädgård i Huddinge - en pärla bland trädgårdsbutiker. Med sin känsla för form och färg har han varit en pionjär när det gäller att komponera med växter. Folke insåg tidigt att en växt får sitt verkliga värde först när den placeras i rätt miljö och i rätt växtsällskap. Så var också Zetas trädgård först i Sverige med att anlägga visningsträdgårdar för att sprida idéer och kunskap. Folke Mattsson är en av landets främsta experter på trädgårdsväxter och har i hög grad bidragit till dagens breda sortiment. Han har medverkat i flera böcker om odling och planering av trädgårdar. Idag ägnar sig Folke Mattson främst åt trädgårdsdesign.

Kompletterande information:
Mästarrabatten - Friväxande häckbuskage
Buskar och träd som har det mesta - ljuvlig blomning, vackra bladfärger, spännande frukter och intressant bark
Perenner som täcker marken med magnifika bladverk
Lökväxter som bildar sköna, blommande mattor
Plantera så här
Curt Rydlinges tips för kallt klimat

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB