Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Låg häck runt en uteplats

Hej
Jag funderar på att sätta en låg häck runt omkring en uteplats för att på så sätt skapa en större känsla av ett "rum". Man skall ju tänka så när man inreder sin trädgård.

Är då förtjust i buxbom och skulle vilja ha det som häck. Kan det passa? Svårskött? Önskar denna lite engelska känsla.

mvh
Åsa Grünewald

Odla Svarar: 

Oja, buxbom passar utmärkt om man inte tänker på att vissa mycket luktkänsliga personer kan uppfatta en doft av "kattpiss" under varma sommardagar - det är inte nödvändigtvis grannens katt som varit där utan buxbom kan lukta så av sig själv. Vi har själv en fin buxbomhäck alldeles intill uteplatsen och vi har inga problem! Och lättskött är den också när den väl har etablerat sig, den tar några år på sig att växa upp. Gillar ej för torra jordar. Härdig till zon 3 i skyddat läge.

Här finns mer att läsa om buxbom och om andra häckväxter. Alternativet kunde vara t.ex. måbär.

http://www.odla.nu/arkiv/mv_april99.shtml
http://www.odla.nu/arkiv/mors_dags_planta.shtml
http://www.odla.nu/arkiv/buxbom.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_1.shtml

Sylvia