Backtimjan och planteringsförslag

Catherine

Hej Undrar om 1. backtimjan är bra på att tränga ut olika ogräs och grässorter? Jag har lagt kullerstenar som en liten oas i min radhusträd-gård. Efter allt ogräs-plockande har nu stenarnas sättsand mer och mer försvunnit. För att inte tala om hur ont det gör i knäna att ligga på kullerstenarna. Jag skulle verkligen vilja ha en stark, väldoftande krypväxt som växer mellan stenarna och hindrar andra oönskade växter att ta över.

  1. Jag önskar något som lyser i rabatten under juli augusti. Rabatten tål inga stora växter typ buskar. Men finns det möjligen pioner som inte blir så stora och som blommar i juli augusti?

Med vänlig hälsning Catherine

Odla Svarar: 

Hej

  1. Du kan mycket väl testa backtimjan eller gråtimjan. Ett tredje alternativ är trampnarv, men den doftar ingenting. Läs mer om den här: trampnarv

Fast om nu sanden har försvunnit så du kanske bör lägga om kullerstenarna? Passa då på att lägga en rotmatta under dem så du slipper ogräset "för alltid"!

  1. Pioner blommar tidigare än i augusti, vanligen blommar de i juni, med några undantag i juli. Men det finns massor med andra växter som du kan ha till höstglädje!

Hur skulle dagliljor, solbrud, solhatt, rosenstav, höstflox, rudbeckior och höstvädd fungera? Kolla gärna här i mina artiklar om du hittar någon favorit:

Sensommarens rabatter - del 1 Sensommarens rabatter - del 2 Plantförslag till en glödande höstrabatt Kalla nyanser

Med vänlig hälsning Sylvia