Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Stenpartiväxter - trampnarv

Släktet _Sagina_ innehåller bara ett 30-tal arter och hos oss är det endast två som odlas utomhus. Trampnarv är en ljuvlig mellan-stenarna-växt som det är skönt att köra de bara fötterna i när solen gassar på sommaren!

Om du har stenpartier eller om det är naturligt stenigt i din täppa eller trädgård vill du kanske ha något vackert emellan stenarna? Det finns massor av olika marktäckare och trampnarv är en ypperlig växt för just det ändamålet.

Skön marktäckare

Trampnarv, Sagina x hortensis, är en mycket låg, endast 3-5 centimeter, mattbildande, steril hybrid med den andra hos oss odlade arten sylnarv, Sagina subulata, som ena förälder. Trampnarven bildar en friskt grön, kompakt matta med sina nåltunna blad och sitt täta växtsätt. I juni-juli får trampnarven vita, små, stjärnformiga blommor, och den kan ersätta gräs på besvärliga ställen eftersom den tål mer torka och sol.

#Plantera trampnarv - så trivs den#

Trampnarv trivs i all slags trädgårdsjord och passar bra att planteras mellan trampstenar och i fogar. Den gillar att du trampar på den, det gör att den håller sig låg och kompakt, annars bildar trampnarven en lösare och något högre rugge som dör så småningom med början i mitten. Trampnarv förökas genom delning på våren eller hösten. Härdighet: C.

Läs mer om stenparti

Att bygga stenparti

Klicka på varje sort för att läsa mer om dessa odlingsvärda stenpartiväxter. Praktstenörten Aurinia Alpblomman edelweiss Fetblad, fetknoppar & kärleksörter Törel Flox Akleja Alpaster Murreva Lin Svärdkrissla Saxifraga Draba Campanula - små klockor

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB