Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdstrend 2012 - lyxig hemtrevnad

På Elmia Garden-mässan i höstas visades olika trädgårdstrender av bland andra Blomsterfrämjandet. Under den kommande våren och sommaren kan vi vänta oss tre olika trender i trädgården: Lyxig hemtrevnad, Blomstrande enkelhet och Nya horisonter. Vi börjar med att titta närmare på Lyxig hemtrevnad.

Av Sylvia Svensson

Lyxig hemtrevnad

I lyxig hemtrevnad söker sig vardagsrummet utomhus med inspiration från filmens värld. Det är elegant myslyx i stil med Englands exklusiva badorter med randiga parasoller och Kaliforniens strandbungalows med poolträdgårdar.

Det står inte längre bara en liten grill i det mörkaste hörnet av terrassen utan det hela har utvecklats till ett rejält utekök med olika tillagningsmöjligheter, arbetsytor och t o m rinnande vatten.

Sommarblommor
Sommarblommor
Handla nu

Med lyxig hemtrevnad är tanken att vi ska skapa den riktiga semesterkänslan hemma. I Sverige kanske vi kan använda en mer naturlig och hållbar myslyx med riktiga rottingstolar, härliga halmhattar och mycket textilier. Det senare fungera utmärkt i uterum eller på altaner under ett ordentligt tak. Under bar himmel är massor med textilier knappast realistiskt hos oss, men lite kuddar kan vi släpa ut och in.

Växter och färger i trenden Växter som passar till denna stil är bland annat himmelsöga, petunior, sommarnejlikor, stäppsalvior, rosor, pelargoner, äppelträd, syrener och hortensior. Det får gärna blomma mycket i trädgården i träd, buskar och rabatter. Växterna bör vara stora för att skapa den lummiga känslan och behöver inte vara pedantiskt skötta utan känslan ska vara att de är en del av naturen.

Färger som hör ihop med denna trend är rött, mörkblått, orange, olivgrönt, svart, violett, klargult och guldfärgad. Av träslag är det teak som passar till.

Inredningsstilen shabby chic börjar avta inne i huset, men i trädgården lever den ännu vidare denna sommar i form av snirkliga, romantiska saker och rostiga detaljer.

Läs mer om trädgårdstrender 2012

Nya horisonter Blomstrande enkelhet

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB