Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgårdstrender 2012 - Blomstrande enkelhet

Under den kommande våren och sommaren kan vi enligt Blomsterfrämjandet vänta oss tre olika trender i trädgården: Lyxig hemtrevnad, Blomstrande enkelhet och Nya horisonter. Här bekantar vi oss med Blomstrande enkelhet.

Av Sylvia Svensson

Blomstrande enkelhet

Trenden som har fått namnet Blomstrande enkelhet tilltalar många. Den är diskret med vitt som bas och med en nordisk enkelhet som är lätt att ta till sig.

Blomstrande enkelhet är i mångt och mycket en vidareutveckling av förra årets trend Nya minimalismen. Men den har blivit lite mer personlig och med romantiska inslag utan att vara snirklig, chappy chic eller sliten.

I år ska det i grunden vara vitt, välstrykt och rent! Plocka gärna fram mormors broderade, välmanglade dukar och lakan med spetsar och använd lakanet som gardin eller varför inte som bordsduk! Till det vita läggs sedan svala, ljusa färger.

#Ljusa toner och naturmaterial#

Blomstrande enkelhet är sval och skön med ljusa toner och pastellfärger som ljust persiko- och korallfärgat, ljust turkos, mjukt, ljust orange och lavendelblått. Svart och grått finns ännu med, men i en nedtonad mängd. Naturmaterial som kork, ljust trä och skinn kommer stort.

Ljusa träslag eller vit- och pastellmålade möbler i enkla, klassiska material och med finsnickrade, välsvarvade former. Flera formgivare leker med geometriska former i mönster och på produkter.

#Odling på lite yta#

Fokus i den blomstrande enkelheten ligger på balkongen och den lilla, lättskötta trädgården. Lek med odlingsramar, krukor och textilier ingår också.

På grillsidan finns mycket bordsgrillar och man försöker göra ”en egen trädgård” med krydd- och grönsaksodlingar även om man bara har en balkong.

Ätbart och dekorativt tillsammans! Blomstrande enkelhet skiljer inte på dekorativa växter och nyttoväxter, utan de kan gärna odlas tillsammans. Smultronplantor ihop med vita och rosa pelargoner i en kruka är ett exempel, tomater som bakgrund till sommarblommor som låga sommardahlior i mjuka färger och kryddväxter som kryddtimjan och salvia samt lavendel är ett annat.

På skuggigare platser kan vi ha ormbunkar som spjutbräken och liknande för att ge yvig grönska.

Läs mer om trender i trädgården 2012

Lyxig hemtrevnad Nya horisonter

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB