Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Tid för tulpaner!

Trots vinterkylan är det dags för livsandarna att återvända och vi säger Hej älskade tulpaner!

Inspiration från Blomsterfrämjandet

Det finns nog ingen blomma som lockar fram lika starka vårkänslor som just tulpaner! Visst är det svårt att hålla leendet borta när du efter en lång höst och vinter möts av dessa oemotståndligt fräscha och krispiga blommor?

Tulpaner i december

För alla oss som inte riktigt har tålamod att vänta in våren och tulpanerna i den egna trädgården eller täppan startar handeln med tulpaner redan nu i december. De finns sedan i butik fram till april, så glöm för ett ögonblick kyla och mörker och njut av alla härliga tulpaner istället!

I advents- och jultid är röda och vita tulpaner klassiska inslag, men redan till nyår är det dags att frossa i färg. Här får du tips på hur tulpaner kan arrangeras för att ge helt olika uttryck.

#Många tillsammans#

En stor bukett tulpaner i blandade färger fångar uppmärksamheten oavsett var de placeras. Tulpaner passar perfekt i tunga, handblåsta vaser där du också ser de krispigt gröna stjälkarna.

lagerrensning
Lagerrensning
Handla nu

#Slankt och elegant#

Genom att placera tulpaner i höga slanka vaser fås ett elegant utseende. För extra visuell effekt kan en grupp vaser placeras tillsammans. Här kan du välja att blanda tulpaner med andra vårblommor som påskliljor eller kungsängsliljor, gärna i kontrasterande färger. Det är också fint att ställa vaserna på en bricka som enkelt kan flyttas efter behov.

#Tulpaner på modernt sätt#

Genom att blanda vaser i olika former och färger får du ett modernt och stilrent utseende. Placera tillbringare och vaser i vitt, terrakotta, ljusgrönt och gult tillsammans med tulpaner i samma nyanser. Snyggt att placera på hyllor, låga bänkar eller i fönstret.

#Färgsprakande tulpaner#

Vill du skapa en dramatisk effekt? Då är det läge att mixa tulpaner i färgstarka nyanser. Rosa tillsammans med rött och orange är verkligen ett färgstarkt och mycket vackert exempel.

#Tulpaner i milda toner#

Tulpaner är också vackra i milda toner av ljusgult, ljuslila, orange och mörkrött. Genom att placera buketten i dubbla vaser blir det extra spännande.

#Lekfulla tulpanbuketter#

Glöm inte de minsta! Pynta vasen med roliga detaljer som barnen tycker om: band, glitter eller kanske en leksak. Bjud in barnen och låt dem skapa buketten, det blir garanterat personligt och kul.

#Tulpaner tillsammans med andra#

Tulpaner är otroligt vackra att blanda tillsammans med andra blommande växter i säsong, eller varför inte grenar från trädgården?

#Skapa kontraster med tulpaner#

Att jobba med kontraster är tacksamt. Idag har många fondväggar, såväl mönstrade som omönstrade, och mot fondväggar gör sig tulpaner i helt andra färger bra. Sätt till exempel ljusrosa tulpaner mot en ljusgrön fondvägg - det blir väldigt fint!

#Klassiskt röda tulpaner#

En stor bukett röda tulpaner i en enkel glasvas är en klassiker i de svenska hemmen och de pryder sin plats var de än placeras.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB