Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Nu blommar snödropparna

Det är lika underbart varje vår när de första vårblommande lökväxterna har lyckats kämpa sig upp ur den kalla jorden. Ofta brukar det vara just snödroppar som gör entré först, tillsammans med vintergäck. Alldeles efter dem kommer snöklockor och krokus.

Snödroppar är tacksamma växter som förökar sig med både sidolökar och frön och de blir bara fler och fler för varje år, om de får vara ifred. I gamla trädgårdar kan man hitta formidabla mattor med snödroppar, de finns överallt: bland buskarna och under träden, i grönsakslandet, i gräsmattan och i alla rabatterna. De kan till och med ha hoppat över trädgårdsmuren och spridit sig till grannen! På samma sätt beter sig även snöklockorna!

Båda passar fint i en liten vas, om man nänns plocka några. Har man den dubbelblommande sorten av snödroppar, är det en bra idé att ha vasen på en spegel, eftersom klockorna blygt vänder sig neråt. Skall du fotografera en sådan blomma, är det också en bra idé att använda en spegel som hjälpmedel.

Snödroppar finns i många arter och otaliga namnsorter . Vill du läsa om de olika arterna och sorterna som finns, så kolla här: Snödroppar

Tyvärr är den i denna gamla artikel nämnda firman Hepatica inte längre leverantör för snödroppar. Men t.ex. Zetas i Stockholm brukar sälja snödroppar in-the-green.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu


Galanthus nivalis


Dubbel snödroppe


SnödropparGalanthus nivalis


Snöklocka, Leucojum vernum, som man ofta blandar ihop med snödroppe


Snöklocka, Leucojum vernum

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB