Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Mördarsniglar i trädgården

Sidan 2 av 2

Nästa vår började droppa ner från taken och diverse gröna skott dök som genom trolleri upp ur den svarta jorden. Skulle nu eländet börja igen. Vi samlade oss i alla fall till ett sista försök, och så gjorde även sniglarna.

En vacker vårkväll satt vi och spånade om hur man skulle kunna hålla sniglarna borta. Allehanda vilda förslag korsade luften, och alla förkastades lika fort som de dykt upp.

HEUREKA, IDÉN!
Som i alla bättre romaner kommer de goda idéerna mitt i natten. Så även här! På natten satte jag mig rakt upp, HEUREKA, IDÉN!!!! Ett kostängsel förstås! Fast anpassat för sniglar var precis den lösning som behövdes.

Den helgen blev hektisk. Idén finslipades och underkastades kritisk prövning i det klara dagsljuset. Och, jodå det borde fungera bra. Det blev ett antal resor till järnaffären, elektrikern, byggvaruhuset m.fl. innan alla prylar fanns på plats. Hela köksträdgården kringgärdades med två strömförande trådar på snigelnivå. Det gällde att vara noggrann. Det fick inte vara några smygvägar in i kökstärdgården. Sniglarna måste tvingas att krypa upp över trådarna om de skulle in i trädgården.

Spänningen (den mentala alltså) var på topp när vi kopplade in elektriciteten. Det tog inte många minuter innan vi hade vårt första offer på gång. En fet äcklig snigel med siktet rakt på salladen. Snigeln kröp snällt upp på plankan och över den första tråden. Ingen reaktion på snigeln. Så vidare över den andra tråden. ZZZZAPP! En dödare snigel har vi aldrig sett.

Vi var mer än belåtna! Grannarna strömmade till och beskådade fenomenet. Sen började det: Göteborgs Posten, Borås Tidningen, Nya WermlandsTidningen, SverigesRadio, TV4, Lokalradion, Arbetet. Jag blev formligen belägrad av pressen, vilket var en ny erfarenhet för mig. Snigelfällan blev fotograferad ur alla tänkbara och ett par otänkbara vinklar. Detta var uppenbarligen en stor grej. Men grönsakerna trivs!

Sen då?
Nu har vi våra grönsaker i fred. Sniglarna har inte en chans att ta sig in till grönsakerna. De elektriska trådarna stoppar dem effektivt. Till yttermera visso är detta ett mycket miljövänligt sätt att lösa problemet. Inga kemikalier som förpestar vår trädgård. Elstängslet sitter där det sitter, 24 timmar om dygnet utan att slappna i sin vaksamhet.

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Vi äter våra grönsaker och barnen mumsar smultron och jordgubbar så det står härliga till.

Finns det några nackdelar med detta?? Nej, faktiskt inte.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB