Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Kakaoskal – hjälp mot mördarsniglar

Om den milda vintern fortsätter lär vi ha vakna sniglar i landets sydliga trädgårdar vilken dag som helst. Det finns en relativt ny produkt på marknaden som sägs skydda rabatten mot mördarsniglar. Vi har kollat vad kakaoskal är och hur det funkar?

Av Sylvia Svensson Information från Skandinaviska Trädgårdsprodukter AB

Kakaoskalet är skalet runt själva kakao- bönan. Det är en biologisk restprodukt från chokladproduktionen. Skalresterna innehåller kakaosmör som bildar ett naturligt lim när man vattnar på det. Skorpan som bildas av kakaosmöret står emot vind och hindrar ogräset från att få ljus. Täcket håller jorden fuktig och bidrar med viktiga näringsämnen då kakaoskal innehåller kväve, fosfor, kalium, kalcium och magnesium.

Efter några veckor kan det bildas en grå hinna ovanpå täcket. Det är kakaosmöret som ”vandrat upp”. Vattna en gång extra så försvinner hinnan.

Obehagligt för mördarsniglar

Mördarsniglar upplever kanterna på täcket med kakaoskal vasst som krossat glas och undviker att krypa på eller lägga ägg i de skyddade rabatterna. Katter ogillar lukten av kakao och undviker också rabatter med kakaoskal.

Kakaoskal i trädgårdshandeln

Kakaoskalen gjorde entré i de svenska trädgårdarna för några år sedan men har varit svåra att hitta i handeln. I år lanseras det som en stor nyhet på marknaden och ska nu finnas i de flesta trädgårdsbutiker. Produkten marknadsförs av Skandinaviska Trädgårdsprodukter AB. Mer info finns på deras hemsida http://www.kakaoflis.se.

Kakaoskal ska testas!

Själv har jag brett ut ett lager kakakoskal på prov i en rabatt och har ett par säckar som väntar till våren. Jag ska observera effekten och kommer med en rapport längre fram.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB