Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Läckra gröna krukväxter för ditt hem

Chlorophytum, Anthurium och Peperomia

Chlorophytum orchidastrum Green Orange® är en trendig krukväxt som säkert kommer att tilltala yngre konsumenter genom sin unika färgsättning med orange bladskaft och bladnerver i kontrast till de gröna bladen.

Chlorophytum är kraftig i växtsättet och i de underjordiska delarna har den förmåga att lagra reservnäring, vilket gör att den kan stå emot tillfälliga brister på mineraler.

Anthurium som på svenska kallas för Rosenkalla är en krukväxt med mycket stort dekorationsvärde och som gjort comeback som inomhusväxt under de senaste åren (mycket tack vare den utveckling och framtagning av nya sorter som pågår).

Kännetecknande för Rosenkallan är dess blomma som påminner om en flamingo. Den lurar oss med det färgade högbladet som inte är den riktiga blomman utan i själva verket är kolven som sitter i högbladets mitt den egentliga blomman.

Peperomia har vackert tecknade blad i grönt, rosa, rött och purpur. De har i många fall rosa eller röda bladstjälkar och ofta oansenliga blommor som sitter samlade i en tät kolv.

Samtliga tre gröna växter är relativt lätta att sköta.

När det gäller höstens mode och trender så kommer blomsterbranschen att gå in i en ny minimalism vilket innebär att krukorna till de gröna växterna kommer att vara svarta, vita eller grå med inslag av trä.

På krukfronten kommer det att finnas krukor i naturliga material såsom korg, trä och bambuimitationer. Även krukor med metallic-känsla och med sirliga växtmönster eller ornament kommer att prägla höstens mode.

Konsumenter kommer att se mycket av färgerna salvia, svart, vitt, grått, silver, avacado och kinaröd i våra växtrelaterade butiker.

Gröna växter är inte bara till för att pryda våra hem, utan kan också fungera som luftrenare och luftfuktare. På samma sätt som vi människor svettas gör växterna det för att reglera vätskebalansen och det är när växterna transpirerar som luftfuktigheten i rummet höjs.

Genom roten tar växten upp vatten och näring och genom bladens klyvöppningar koldioxid. Av det här tillverkar växten stärkelse, sockerlösning och cellulosa som den bygger upp sig själv med. I koldioxiden följer olika typer av lättflyktiga ämnen som finns i luften med och som växten har förmågan att ta upp och oskadliggöra.

Efterfråga svenskodlade gröna växter - då gynnar du den svenska trädgårdsodlingen samtidigt som du bidrar till att minska klimatpåverkan genom kortare växttransporter!

Läs mer:
*Chlorophytum
Anthurium
Peperomia*


Blandade gröna växter
Foto: Blomsterfrämjandet

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB