Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Frönyheter bland grönsaker och kryddor

Det finns mycket roligt bland nyttoväxterna i år också! Dessutom kan man använda många nyttoväxter även i den dekorativa trädgården, för det finns så vackra grönsaker och kryddväxter att det vore verkligen synd att inte visa upp dem!

Olika sorters pumpor och squash är ju ofta dekorativa. Nu finns det allt fler pumpor som är menade till rent dekorativt syfte, s.k. prydnadspumpor, men även de matnyttiga kan vara mycket vackra.

En sådan vacker sort är sommarsquash 'Tricolor', en F1-blandning pingisbollstora, runda frukter i ljus- och mörkgrönt samt gult.
T&M

'Soleil' är en ny F1-hybrid från Mr Fothergill's. Gula, avlånga frukter på en låg, kompakt planta, som ska ha bättre resistens mot mjöldagg.
LFT

Förra året kom en tennisbollstor, vackert gul sort som heter 'One Ball'. I år kommer en likadan men glänsande mörkgrön sort, 'Eight Ball'. Rikbärande, passar även att odlas i kruka.
Mr Fothergill's, LFT

'Clarion' får ljusgröna, kägelformade frukter, som är bäst att plockas vid ca. 12 cm längd. Buskig, öppen planta som gör det lätt att plocka.
Mr Fothergill's, LFT

Vintersquashen 'Bonbon' har fått "All American Selection"-pris för sina förtjänster. Den är enhetlig, mycket mörkgrön med ljusare strimmor och köttet är fast och ljuvligt ljusorange. Bäst när den väger ca. 1,5 kg.
Mr Fothergill's, LFT

'Red Kabocha' (C. maxima) är en härligt mörk orange vintersquash. Den tillhör kabocha-gruppen med sina plattrunda frukter på 1-2 kg. Fruktköttet är slätt och nötaktigt sött och djupt orange till färgen.
Runåbergs

Vintersquah 'Mars' är en rund, orange sort som passar till paj mm. Men även som en Halloween-pumpa.
Unwins

Den som har möjlighet att odla äggplantor, alltså aubergine, som kräver mycket värme, främst växthus men även i kruka i varmt, skyddat läge, hittar också nya, roliga sorter. Fina som dekorativt inslag i grönsaksarrangemang och sedan kan man ju ha dem till mat.

'Bambino' ger rikligt med läckra, tumstora mörkt purpurfärgade frukter.
Lord Nelson

Mycket liknande är 'Baby Rosanna' från T&M.

Nästa sida >>


Sommarsquash 'Tricolor'


Sommarsquash 'Soleil'


Squash 'Eight Ball'


Aubergine 'Bambino'
Foto: De olika fröfirmornas egna bilder

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB