Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Exotisk frukthelg

Exotisk frukthelg i Palmhuset i Trädgårdsföreningen i Göteborg.
Pressmeddelande från Trädgårdsföreningen i Göteborg

Beskåda och smaka på världens största exotiska frukt i Palmhuset!

Med början idag, fredag anordnar Göteborgs botaniska trädgård det kommande veckoslutet en Exotisk frukthelg i Palmhuset i Trädgårdsföreningen. Valet av lokal kan måhända tyckas underligt, men faktum är att just Botaniska står för växter och personal i Palmhuset. Till helgen förstärker man också personalstyrkan, bl.a. med tropikintendenten Magnus Neuendorf, som har satt upp flera uppskattade utställningar i Botaniskas egna växthus.

I Palmhuset kommer besökarna att kunna vandra runt mellan flera olika fruktstationer, där skilda slag av exotiska frukter demonstreras. Inte nog därmed: det ges också möjlighet till provsmakning av läckerheterna.

Bland frukterna finns bl.a. den exotiska fruktvärldens gigant, jackfrukten, som i extrema fall kan väga 45 kilo och ha en storlek av 90 x 50 cm. Den härstammar från Indien och växer även i det indomalajiska området. Jackfrukten är en fikonsläkting. Frukten hänger direkt på stammen. I den delen av världen lever för övrigt hotellägarna i skräck för att gästerna ska ha durian på rummet. Det är en frukt som väcker lika starka känslor där som surströmmingen hos oss.

Bland de övriga cirka 40 fruktslag som presenteras i Palmhuset kan man nämna potatissläktingen pepino eller varför inte langsat, som kommer från Malaysia, där inte bara frukten är mycket uppskattad utan även skalet - i torkat skick används det som bränsle till en högst förförisk rökelse.

Sådana experiment får man göra på egen hand, men kulturhistoria och smakbitar blir det gott om på Palmhuset nu på fredag, lördag och söndag mellan kl. 12 och 16.

Läs mer:
Vi har varit och tagit en förhandstitt på denna läckra utställning.


Fruktbord


Fruktbord


Jackfrukt, världens största frukt

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB