Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Drömmar och visioner!

Läs och njut av en mycket vacker bok som beskriver de människor och de drivkrafter som gjort Rottneros Park till en unik plats med samspelet mellan skulpturer och trädgårdsrum.

Drömmen om Rottneros Park

Annelie Johansson & Lars Jacob Jakobsson Eget förlag 2011, ISBN 978-91-633-8198-0

Denna vackra bok om drömmar och visioner i ett landskap fylld av sägner och sagor börjar med Selma Lagerlöfs ord om Rottneros:

_Du mina tankars lif, min önskestjerna Du stolta, sköna, glada Rottneros

Jag diktade miljoner verser gerna Om detta kunde bidra till ditt ros om dermed jag förmår en verld bevisa Att utaf allt, som nämns täckt och skönt Du perlesmycke, i en verld of grönt Du är det högsta, är mest värdt att prisa_

Boken är en berättelse om hur Rottneros herrgård, i Sunne i Värmland, blev sinnebilden för Ekeby i hennes roman Gösta Berlings saga och hur en man och hans vision skapade en park som har få motsvarigheter.

Författaren Annelie Johansson är projektledare och trädgårdsmästare i Rottneros Park. Boken börjar med parkens historia och uppbyggnad. Den berättar om de visioner och de förutsättningar som behövs för att utveckla parken till ett spännande äventyr i vår tid och i framtiden.

Läsares ges inblick till de utmaningar som finns i parken och får också ta del av de kreativa lösningar och de svårigheter och problem som uppstår, men också till glädjen att arbeta med denna vackra park.

Marie och Gustav Mandelmann, Hannu Sarenström och Lars Kranz bidrar med texter och belyser på olika sätt svårigheterna och möjligheterna att driva en trädgårdsanläggning som Rottneros Park.

De många vackra fotona är tagna av Lars Jacob Jakobsson, fotograf och grafiker. Han ansvarar också för bokens layout och idé.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB