Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Trädgård i kallt klimat

Den här boken är säkert efterlängtad! Det finns många böcker om hur man odlar i Syd- och Mellansverige, men knappast någon om hur man odlar i Norrland, på det Småländska höglandet, i Bergslagen och i Dalarna där odlingszonerna 5-8 återfinns.

Den som har rest runt i de nordligare zonerna har blivit glatt överraskad över hur många vackra trädgårdar det finns där uppe och hur många olika sorters växter det faktiskt går att odla där.

Den här boken tar fasta på detta med att trädgårdsintresset inte blir desto mindre ju högre upp man kommer, det är bara klimatet som blir kärvare.

Boken ger handfasta råd om hur man särskilt ska odla de växter som far mest illa i kylan: träd, buskar, rosor, klätterväxter, frukt och bär.

Det finns många speciella problem som det kallare klimatet ställer till med och som inte finns söderöver, man får veta här hur man löser dem. Boken ger kloka råd om sortval, planering och skötsel. Hur man får jorden att bli fort varm på våren och hur de långa ljusa dagarna påverkar växterna.

Det finns listor på olika sorters växter som kan klara det kallare klimatet, på frukt som hinner mogna under den korta sommaren och prydnadsväxter som går att odla långt upp i landet.

När det gäller perenner och annueller, konstaterar man att det inte är någon större skillnad att odla dem i norr eller i söder.

En mycket klok bok som man verkligen kan rekommendera för dig som odlar i kallare klimat.

Trädgård i kallt klimat
  Titel:
Trädgård i kallt klimat
Författare:
Maria Sandström
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur,
Gröna serien
Utgivningsår:
2003
ISBN:
91-27-35444-X

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB