Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Rottneros Park

Rottneros Park i Värmland. Det som en gång var Ekeby i Selma Lagerlöfs "Gösta Berlings Saga" är nu en av Nordens vackraste skulptur- och blomsterparker.

Under senare år har Parken mer än fördubblat sin besöksfrekvens, mycket tack vare satsningen på barnkultur. Här vilar en frid, ja en storhet som känns i hela kroppen. En känsla som tycks finnas hos både ung och gammal som fridsamt strövar omkring mellan rosenrabatterna, runt prunkande rhododendronbuskar och allsköns doftande blomster.

Utöver de tusentals perenna växterna planteras årligen över 25.000 sommarblommor. Här finns också nyttoväxter, en hel Kryddgård full, en Dahlia- och kaktusutställning, en Fruktträdgård med fyndiga och vackra fruktskulpturer som barnen gärna leker.

I dag är Parken även känd för sin unika samling av skulpturer, utförda av antika och nutida mästare. Konstverken inramas av en ljuvlig blomsterprakt, praktfulla björkalléer och doftande lindar.

Blomsterträdgårdar, Bibelträdgård, Örtagård
Utöver de magnifika rhododendronpartierna, de färgsprakande pion- och azalea grupperingarna, rosengårdarna och tusen och åter tusen perenna växter planteras årligen 25.000 sommarblommor. Allt för att ge Parken dess rätta prägel. Arboretum med sin märkliga trädsamling, praktfulla björkalléer och doften från lindarna förstärker naturupplevelsen!

Vägbeskrivning:
Rottneros Park ligger vid väg 45 i Sunne

E-post: info@rottnerospark.seHemsida: http://www.rottnerospark.se/


  
  

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB