Vad har jag och vad gör jag med dem?

emma johansson

Hej, jag flyttade till ett hus med en liten trädgård sent i höstas. Jag har absolut noll trädgårdsvana kan tilläggas. Nu när våren börjar komma så står jag här och grubblar över mina buskar. Vad är det egentligen för buskar och vad ska jag göra med dem? Jag antar att de skulle behöva klippas ner eller trimmas eller nått. Kan du utifrån mina bilder kan ge mig en hjälpande hand?

MVH Emma

Odla Svarar: 

Tyvärr ser jag inte på bilden vad det är för buske, tror att den är en ölandstok men behöver en närmare bild för det. Men hur som helst, den är ingen snygg syn, så ta en sekatör och klipp runtom så att du tar bort ca. hälften av grenarna och formar den till en snygg halvboll så gott det nu går. Ge den en rejäl giva kogödsel från säck också!

När det börjar komma blad så skicka en ny bild, så ska vi se vad det är.

F.ö. så skulle du behöva skaffa en bra, större trädgårdsbok, där det står "allt" om trädgården. så att du kan slå upp när du börjar undra på någonting. Läs gärna igenom hela boken så vet du redan en hel del!

Här några bra förslag, kolla dom i biblioteket eller i bokhandeln: Allt om trädgård Vår trädgårdsbok Och så denna! Första trädgården

Sylvia