Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Allt om trädgård

Planering, växter, skötsel

Här kommer ett praktverk för den som nyligen har skaffat sig en trädgård. Och visst kan även en mer erfaren trädgårdsmänniska också hitta mycket inspirerande och spännande läsning. Men framför allt är denna en bok som har "allt", precis som titeln säger.

Den som är ny i sin trädgård har säkert många frågor, inte minst om planering. Boken har en mycket omfattande del om hur man gör en plan och hur man sedan jobbar efter den så att resultatet blir en trädgård där man kommer att trivas. Man får kunskap om hur trädgården tar form, dess beståndsdelar, alltså dess golv, väggar, uteplatser, inramning, byggnationer m.m. Man visar många konkreta exempel på olika trädgårdar och stilar.

Den omfattande växtdelen inleds med den viktiga härdighetskartan, ordlistan med olika begrepp och sättet att namnge växter.

Vackra bilder visar hur växterna ser ut, texten berättar ingående om höjd, härdighet, läge, förökning, goda grannar och hur tätt man ska plantera. Ibland förklaras också vad de vetenskapliga namnen betyder!

Köksväxtdelen är inte så omfattande men alldeles tillräcklig om man inte är extremt intresserad av just köksväxter. Man visar hur en köksträdgård också kan vara vacker och ingå som del i den dekorativa trädgården. Läckra bilder får en att önska sig en sådan trädgård hemma.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Sist i boken finns en trädgårdspraktika, där man får lära sig om växthus, förökning, trädgårdens skötsel, jord, beskärning, utrustning och mycket mer. Även odjur och elände gås igenom med förslag hur man åtgärdar det.

I den här boken får man mycket kunskap men utan pekpinnar, som lätt får en att misströsta. Allt som allt ett mycket bra faktapaket, som särskilt varje nybliven trädgårdsägare borde skaffa!

Allt om trädgård
  Titel:
Allt om trädgård
Författare:
Marie & Björn Hansson med flera
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Natur och Kultur/Fakta
Utgivningsår:
2005
ISBN:
91-27-35533-0

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB