Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vår trädgårdsbok

I vår har bokskörden varit extra tung, då det har kommit två nya praktverk, tungviktare i dubbel bemärkelse! De kommer ut tio år efter Karin Berglunds Din trädgård, så böckerna tar upp allt det nya som hänt under de senaste åren.

Båda har nog svar på det mesta, men de är ena riktiga mastodonter, som man inte släpar med sig ut i trädgården! De blir nog oraklet i bokhyllan som man frågar när man undrar över något och vill ha uttömmande svar.

Nåja, så väldigt omfattande kan ju inte upplysningarna bli, eftersom böckerna spänner över så enormt område och de ska ändå vara hanterliga. Man måste läsa dem lite i taget för att fatta och framför allt komma ihåg - vitsen är ju att man ska lära sig något.

Man kommer nog att behöva bläddra i båda böckerna extra noga för att kunna bestämma sig vilken man ska satsa på - båda är mycket kompletta och man har använt landets främsta experter på olika områden som medförfattare. Så varför inte båda!

Om den andra - Allt om Trädgård - senare.

Vår trädgårdsbok är en smula tungläst, det är många pekpinnar. Men den har fått mycket välförtjänt beröm i alla instanser, så det kanske bara är jag som tycker att även en fackbok ska ha ett språk som lockar till att läsa vidare.

Fackmässigt sett finns det inget att anmärka på, det finns t.ex. många plantlistor med bra bilder. Planeringsförslagen för olika trädgårdar i skilda miljöer, stora som små, är många, men ändå inte tillräckligt många! Det går ju inte att tillfredställa alla, men kanske man kunde ha ägnat lite mer än en sida åt den riktigt lilla ”trädgården” som bara är en uteplats på 20 - 30 m², men som är så vanlig idag. Kanske den faller utanför begreppet trädgård?

Det går inte att rada upp alla de olika kapitlen som presenteras i boken, det skulle bli alldeles för långt, men jag tycker det är tacknämligt att man ägnat jämförelsevis mycket utrymme åt begreppet träd och buskar, som är så oerhört viktigt i trädgårdsplanering - det grundläggande, vill jag säga. Även häckar har behandlats väl.

Det är helt klart att det är en grannlaga uppgift att välja de växter som skall uppmärksammas och fotograferas, de vackraste, populäraste, härdigaste och mest lättodlade. Jag tycker att man lyckats ganska bra, för den här boken vänder sig ju inte till växtsamlare och extrema trädgårdsfantaster, som kanske inte har så mycket att hämta i det avseendet.

Sammanfattningsvis en god vägledning och bra uppdelning som gör det lätt att hitta.

Vår trädgårdsbok
  Titel:
Vår trädgårdsbok
Författare:
Christel Kvant, Inger Palmstierna
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2005
ISBN:
91-518-4210-6

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB