Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sand

Hej, (tror att jag skall fråga Dig) =)
Vi har köpt ett hus som står på sand, på vissa ställen är det jättekompakt lera, men det är sanden som dominerar. Det växer massvis med ljung på marken och barrträden trivs. Om jag gräver i marken kommer jag ner kanske 20 cm sen kommer det massa stora stenar, blandat med sanden.

Hur skall jag plantera blommor så att dom trivs? Finns det sorter som gillar när det är sand, har hört att man skall lägga tidningspapper i botten för att rötterna skall få fäste, stämmer det?

Det är sol hela dagen på tomten och vi bor söder om Stockholm.

Tacksam för svar!
MVH Gina

Odla Svarar: 

Du kan ju alltid odla potatis... :-)

Nä, skämt åsido... kanske kan denna artikel hjälpa dig? http://www.odla.nu/artiklar/sandjord.shtml

Du kan göra upphöjda bäddar och odla där: http://www.odla.nu/metoder/upphojda.shtml

Eller kanske bygger du våtbäddar http://www.odla.nu/metoder/vattenba.shtml

Vill du odla i halvskuggan/skuggan (om du har någon), kan du göra bäddar med torvblock istället: http://www.odla.nu/artiklar/surjord.shtml

Sylvia