Rabattförslag önskas!

Frida

Hej

Vi har just köpt ett gammalt rött trähus på landet. På framsidan finns två rabatter längs fasaden, en på varsin sida om farstutrappan. Jag behöver hjälp och tips och inspiration på hur jag ska planera rabatten! Idag står en pion, elefantört, en stor astilbe och en ros (och vårlökar) i rabatten, men det är i mycket dåligt skick och skulle behöva ny jord och grävas om och fyllas på med nya växter.

Jag skulle vilja ha en riktig "mormorsrabatt", var hittar jag tips på färdiga rabatter med foto och växtlista? Behöver verkligen ha det enkelt för att få det bra, känner jag!

Stort tack för alla tips!

/Frida

Odla Svarar: 

Hej

Börja med att förbättra rabatten, gräv och jordförbättra. Om möjligt, flytta inte pionen, bara förbättra jorden runt den. De andra växterna kan du vid behov flytta i väntan på ny rabatt.

Du kan titta på de många rabattförslag som finns här hos Odla.nu, om du gör sökningar så hittar du sådana från avdelningar som Plantering, Tips och Idéer, Perenner och Design och anläggning. Se nedan för några förslag. Mot ett falurött hus passar rabatter med varma nyanser särskilt bra, eller varför inte helvitt!

Plantförslag till en glödande höstrabatt Vit rabatt Kalla nyanser Perennrabatt med juliblomning Ljuvlig sensommarrabatt (som också kan göras rak istället för rund) Spännande rabatt Sensommarens rabatter del 1 [Sensommarens rabatter del 2

Med vänlig hälsning Sylvia