Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Många olika buskar

Hejsan,
Vi har nyligen köpt hus med en redan anlagd trädgård. Trädgården har många olika buskar och jag undrar hur och när jag skall beskära dessa? En av buskarna som får röda bär skulle behöva klippas ner på höjden, är det ok att göra det nu? Vi har även flera syrenbuskar som skulle behöva tunnas ur och klippas ner på höjden, är det läge att göra det nu?

Tack på förhand,
Lilian

Odla Svarar: 

Hmm... då jag inte vet vilka buskar du har så är det svårt att svara. Röda bär har rätt så många buskar. Kanske du hittar dina buskar här: http://www.odla.nu/artiklar/hostens_vackra_bar_roda.shtml

För de flesta buskar är det lämpligt att klippa på vårvintern. Dock undantag för vårblommande buskar: låt dem blomma först och klipp efter blomningen.

Syrener kan du läsa mer om här: http://www.odla.nu/artiklar/syrener.shtml

Sylvia