Kvickrötter

Har just flyttat in i vårt första hus. Och till min fasa så är gräsmattan och närliggande rabatter full med kvickrötter. Hur ska jag göra för att bli av med dessa? Försöker plocka dom i den mån som dom kommer, men de fortsätter att komma. Har grävt upp några rabatter för att ta upp de grova rötterna som kommer men det hjälpte inte. Vad ska jag göra.

En förtvivlad husägare

Odla Svarar: 

Kvickrot är ett av de svåraste ogräs att bli av med. Den har rötter i flera våningar, ner till 1 m djupt! Om man inte vill ta till kemisk bekämpning, kan man pröva täcka hela rabatten med tjock, svart plast under sådär 2 år, efter att först ha flyttat bort växterna som man vill spara. Kolla noga de flyttade växternas rötter så du inte flyttar även kvickrots-rötter! På plasten kan man ha täckbark e.d. så att man kan ha växter i krukor eller odla i pallkragar eller djupbäddar där så länge plasten ligger kvar.

I gräsmattan kan den hållas någorlunda i schack om man kör med gräsklippare varje vecka så att man hela tiden stör kvickroten, men helt försvinner den ändå inte.

Läs mer här: http://www.odla.nu/artiklar/nyodling.shtml
och här http://www.odla.nu/artiklar/ogras2.shtml

Sylvia