Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Hibiscus Newbiscus Mauvelous

Hittat en blomma i en katalog som heter Kinesisk ros med jätteblommor, det latinska namnet är Hibiscus Newbiscus Mauvelous. Sökt på nätet efter information, för att få reda på vad slags jordmån den trivs i, men inte lyckats. Vill gärna sätta den i friland bredvid en bergsknalle. Där vi bor är det mest lerjord och anar att det inte är riktigt rätt för denna arten.

Undrar nu om du har kunskap om detta. Bild på den finns hos Bakker.

Vänliga trädgårds-hälsningar
Lennart och Marie

Odla Svarar: 

Jag kan inte tänka mig att den är "fullständigt frosthärdig" som det påstås här... man har hört det förr från den firman. Kanske i södra Europa, men knappast hos oss. Så det blir till att ta in den inför vintern och förvara i ett uppvärmt uterum e.d. Därför är det säkert enklare att odla den i en stor kruka. Och då kan man ju välja en bättre jord till den, t.ex. en högklassig proffsjord som större plantcentra säljer.

Mer om Hibiscus att läsa:
http://www.odla.nu/artiklar/hibiskus-08.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/hibiskus-dk.shtml

Sylvia