Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Hibiskus

  • Inomhus
Hibiskus - en färgsprakande prydnadsväxt både inne och ute

Det är inte konstigt att Hibiscus rosa-sinensis, hibiskus, har blivit en så populär prydnadsväxt. Det beror i hög grad på de stora, färgsprakande blommorna som kan vara enkla eller dubbla. De finns i många olika blomfärger: vit, gul, rosa, cerise, röd, aprikos, orange eller tvåfärgade. Bladen är blanka och mörkgröna och kan ha många olika former.

Ett annat skäl till Hibiscus popularitet är att den är en av de få blommande krukväxterna som tål att stå i söderfönstrets stekande sol. Hibiscus trivs bäst på en ljus plats eller i direkt sol.

Göd Hibiscus en gång i veckan från april till september och en gång i månaden resten av året. Vattna ofta under sommarperioden, något sparsammare under vinterperioden.

Det är inte många som vet att Hibiscus också är mycket lämplig att plantera ut i trädgårdens krukor eller rabatter under perioden juni till augusti. Den ska helst stå på en solig plats i lä. Om Hibiscus står utomhus kan den långsamt vänja sig vid temperaturer ned till 10° C. Det gör att den dessutom trivs alldeles utmärkt i uterummet.

Hibiscus är värd att övervintra och då ska den stå ljust. Under vintern bildas det ofta långa, tunna skott. Dem kan du mycket väl beskära till halva längden från februari till april. Hibiscus kommer att blomma 2½ månad efter beskärningen. Om du vill forma din hibiskus kan du beskära den hela sommaren.

Hibiscus finns i olika storlekar. Den kan vara formad som en buske eller uppstammad och den kan köpas hela året, men högsäsongen är från april till september.

   

Hibiscus rosa-sinensis
Hibiscus rosa-sinensis