Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Hibiskus

Hibiskus - en färgsprakande prydnadsväxt både inne och ute

Det är inte konstigt att Hibiscus rosa-sinensis, hibiskus, har blivit en så populär prydnadsväxt. Det beror i hög grad på de stora, färgsprakande blommorna som kan vara enkla eller dubbla. De finns i många olika blomfärger: vit, gul, rosa, cerise, röd, aprikos, orange eller tvåfärgade. Bladen är blanka och mörkgröna och kan ha många olika former.

Ett annat skäl till Hibiscus popularitet är att den är en av de få blommande krukväxterna som tål att stå i söderfönstrets stekande sol. Hibiscus trivs bäst på en ljus plats eller i direkt sol.

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Göd Hibiscus en gång i veckan från april till september och en gång i månaden resten av året. Vattna ofta under sommarperioden, något sparsammare under vinterperioden.

Det är inte många som vet att Hibiscus också är mycket lämplig att plantera ut i trädgårdens krukor eller rabatter under perioden juni till augusti. Den ska helst stå på en solig plats i lä. Om Hibiscus står utomhus kan den långsamt vänja sig vid temperaturer ned till 10° C. Det gör att den dessutom trivs alldeles utmärkt i uterummet.

Hibiscus är värd att övervintra och då ska den stå ljust. Under vintern bildas det ofta långa, tunna skott. Dem kan du mycket väl beskära till halva längden från februari till april. Hibiscus kommer att blomma 2½ månad efter beskärningen. Om du vill forma din hibiskus kan du beskära den hela sommaren.

Hibiscus finns i olika storlekar. Den kan vara formad som en buske eller uppstammad och den kan köpas hela året, men högsäsongen är från april till september.


Hibiscus rosa-sinensis

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB