Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Goliatpoppel som häck

Hej Sylvia!
Jag hade tänkt sätta goliatpoppel som häck mellan vår och grannens tomt. Men jag läste att den kommer att ta mycket vatten och näring från intilliggande växter. Nu är det så att vårt grönsaksland ligger precis vid tomtgränsen och jag undrar om det inte kommer att fungera med poppel som häck nära landet där jag tänker sätta bl.a. hallon och jordgubbar?

Många hälsningar
Lisette

Odla Svarar: 

Jag kan inte rekommendera goliatpoppel någonstans den kommer i kontakt med andra växter eller med dränerings- och vattenrör eller husgrunder! Den har mycket invasiva och törstiga rötter! Då jag inte vet var du bor någonstans så har jag svårt att rekommendera ngn annan häckväxt men kolla här för idéer:

http://www.odla.nu/artiklar/hackar_1.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/hackar_2.shtml
http://www.odla.nu/arkiv/mv_s98.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/berberis.shtml
http://www.odla.nu/artiklar/rosor_buskrosor.shtml

Sylvia