Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vilsamt och avkopplande med trädgård

Pyttsan! Och det pyr i trädgårdshumöret! Aldrig är jag väl så stressad som nu och en bit in på sommaren. Det är mycket att göra, framförallt för oss nordligt boende där gränsen vår/sommar brukar vara rätt obefintlig. Påsktulpanen krockar med sommarblommorna, ungefär så.

Av Elsa Rensfeldt Larsson, Luleå/Norrbotten.

Ja men det som får upp blodtrycket allra mest på undertecknad är faktiskt den enorma floden av trädgårdsböcker som formligen sprutar fram ur förlagens tryckpressar. Det är som gödsel om än med en bedårande finish. Trädgårdsintresset måste gödas och nyheterna planteras i läsekretsen. O ja, jag håller egentligen med. Men vad är det då som gnager mig undrar ni?

fröer2
Alla fröer med 50%
Handla nu

Jo själv bläddrar jag visserligen lätt trädgårdsfebrig igenom alla vackra blad med förföriska täppor och fina odlingsförslag. Men när jag bläddrat klart infinner sig en kylslagen tomhet, ja faktiskt. Det saknas något och min undran varje år formuleras hela tiden på samma sätt. Varför har aldrig dessa förlag som återkommande vräker ut denna blomsterexess någonsin råd att prestera en häftig vägledning för oss som odlar i de högre zonerna?

Vi skulle älska en läcker skrift om hur man lurar kylan, hur man bygger upp eller gräver ned sin trädgård för att kapa zoner. Hur en exklusiv vinterträdgård med isrosor kan se ut. Ljuslyktor i is, igloo på tomten som man tar välkomstdrinken för gästerna i, ja sånt, annorlunda. Guud vad jag längtar efter nya djärva grepp och förnyelse, snälla förlagsredaktörerna! Våga!

Inget ont om Krantz och Berglund och Carlson och compani. Men finns det verkligen inte något/några andra att lyfta upp på trädgårdshimlen? Jag bara undrar, lite återhållet stillsamt medan jag proppar mitt lilla växthus mitt i stan fullt med "leksaker". Jag är som ett barn och barn de önskar och tror att önskningarna kan slå in. Så för nästa säsong så önskar jag en fantastiskt tjock och helt "eljest" trädgårdsbok som profilerar zonerna 5-8. Snälla..!? Bara för en gångs skull.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB