Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växttrender 2013

Hösten har gjort sitt intåg och du myser säkert gärna i soffhörnan när vindarna viner runt husknuten. När du sitter där och kuckelurar, glider då tankarna iväg till nästa år och vilka växttrenderna är 2013?

Inspiration från Blomsterfrämjandet

2013 års växttrender kan sammanfattas såhär: Följ årstiderna och använd och njut av växterna som är i säsong - det blir allt viktigare. Vår hälsa och vårt välmående är i fokus. Vi behöver omges av växter och blommor för att må bra! Koncept, färdiguttänkta paket, ersätter enskilda produkter.

Växter påverkar hur du mår

Att du påverkas av växterna runt omkring dig är ett välkänt faktum, likaså att det går trender i våra växtval. Några av oss har favoriter som vi håller oss till år efter år, andra vill byta och gillar att ofta se nya bekantskaper på fönsterbrädan eller i trädgården.

#Romantiskt och klassiskt#

Trenden Klappat och klart kan till exempel illustreras vackert med växter i klassiska romantiska färgskalor. Året inleds med ljuva favoriter som hortensia och azalea, fortsätter med mormorsväxter som pelargon och ranunkel och avslutas med klassiska begonior. Det är tidlösa växter med underbar blomning som alltid är rätt.

Färgvalet är ljusa pasteller, silver och grått samt ljusa träslag.

#Växter med mycket karaktär#

Experimentera mera är trenden där du väljer växter med mycket karaktär. Blommar gör de flesta växter under en begränsad tid, medan andra aspekter som bladens struktur och färg gör avtryck året om. Växter med mörka eller melerade blad passar perfekt liksom prydnadsgräs med spännande plymer och ax. Blommande växter som hör hemma i trenden är sorter med personlighet i olika nyanser av rött, rosa, orange och gult.

På vintern är rexbegonian ett perfekt alternativ med sina personliga blad, prydnadsgräs är ett måste under sommarhalvåret och inför julen gäller julstjärnor och dubbelblommande amaryllis.

Färgvalet är starka metallicfärger i lila och turkos, hallonrosa, olika gröna nyanser, mörkt rost samt svart och vitt.

#Glädje och färgklickar#

Trädgårdsflärd är trenden som handlar om den sociala trädgården vilken ger guldkant i tillvaron och är glad och färgstark! Växter som symboliserar och utstrålar glädje och livskraft är självklara inslag, även växter som går i hälsans tecken är givna i den här trenden.

Färgklickar som gerbera piggar upp på vinterhalvåret, kryddväxter står i krukan på våren, solrosor lyser som solar under sommaren, på hösten gläds vi åt gloxinia och julen bjuder på lysande och ståtliga amaryllisar.

Färgvalet är glada, klara färger i gult, rött, grönt, orange, rosa och blått samt mässing och mörk rotting.

Inspiration - mer om trenderna Vill du inspireras och läsa om trenderna kan du beställa ditt exemplar av trendbroschyren genom att skicka ett mail till info@blomsterframjandet.se eller så hämtar du den på Elmia Garden 2012 den 17-18 oktober. Inom kort kommer det att finnas möjlighet att ladda ner trendbroschyren direkt på Blomsterfrämjandets hemsida.

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB