Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växthus, Drömmar av glas

Det här är en mycket vacker bok som förtjänar att få sin plats på soffbordet, lätt tillgänglig att bläddra och läsa i för att vederkvicka sin själ mellan vardagssysslorna.

Författaren skriver i sitt förord att avsikten med boken varit att förmedla känslan av frisk fuktighet och värme, det välbehag som infinner sig när man andas in doften av blommor och grönt….och man har verkligen lyckats, tycker jag. Man vill dröja i de här oftast gamla växthusen som Tina Hellberg och hennes medförfattare beskrivit så fint.

Hela boken andas smak och förfining. Den har vacker layout och tilltalande, lättläst stil i dubbel bemärkelse. Dessutom är bilderna mycket vackra.

Man har letat upp gamla bevarade, ofta lite slitna växthus från slott och herrsäten, men också nyare plantskolor och handelsträdgårdar och med en stor charm skildrat dem i ord och bild.

Det finns beskrivningar av hur man gick tillväga i början och mitten av 1800-talet då många av de här orangerierna kom till efter förebild från Frankrike och Tyskland. Ofta ingick de i ett större sammanhang med park- och trädgårdsanläggningar ritade av kända arkitekter. Det är intressant och rolig läsning.

Det finns också en del anvisningar för dagens växthusbyggare - inte hur man bygger men hur man inreder och vilka växter som är lämpliga, jordval och skötsel, en del att tänka på, kort sagt.

Jag kan inte annat än varmt rekommendera den här utsökt välskrivna och vackra boken, inte minst för de omfattande litteraturanvisningarna.

Växthus
Drömmar av glas
  Titel:
Växthus
Drömmar av glas
Författare:
Tina Hellberg
Malin Löfstrand, text om odling
Foto:
Stellan Herner
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2004
ISBN:
91-518-4209-2

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB