Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Citrus i kruka

Citrus - en dröm om sol och värme

Citrusträd utövar en alldeles särskild lockelse på många av oss. Frågan är vad det är som gör dem så lockande - solgula citroner, aromatiska mandariner eller kryddiga blad till matlagningen? Kanske är det drömmen om sydligare trakter, och kanske att få utmana vårt lite karga klimat och lyckas med att odla något så exotiskt som citrus.

Ett citrusträd i vacker kruka med väldoftande blommor och dekorativa frukter gör sig bra på fönsterbänken. Under sommaren pryder det sin plats på balkongen, terrassen eller i trädgården. Citron, apelsin, kalamondin och många andra citrusarter bär blommor eller frukt i stort sett året om. Träden blommar i omgångar, ofta samtidigt som de bär mogen frukt.

Men hur sköter man om citrusträdet på bästa sätt? Vilka slags citrus finns att välja på och hur stora blir träden? Alla frågor om skötsel, beskärning, övervintring, användning och mycket annat besvaras i den här vackra, rikligt illustrerade boken. Det är inte så svårt att odla citrus i kruka, bara man vet hur man gör och vad olika citrusträd har för speciella krav. Här delar Eva Rönnblom med sig av sina erfarenheter i text och bild, så att du också kan förverkliga drömmen om ett citrusträd som blommar och ger frukt år efter år!

Eva Rönnblom är trädgårdsjournalist och tecknare och har under många år skrivit och tecknat under vinjetten Handboken i tidskriften Allt om Trädgård. Hon har tidigare gett ut flera böcker om odling och trädgård på Ica Bokförlag, bl.a. Sätt kärnor, frön och knölar (2003) och Trädgårdstider (2008).

Citrus i kruka

Titel:
Citrus i kruka
Citrus - en dröm om sol och värme
Författare:
Eva Rönnblom
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
ICA Bokförlag
Utgivningsår:
2009
ISBN:
978-91-534-3308-8

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB