Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växter och Neo Feng Shui

Neo Feng Shui ger insikt i hur de fysiska omgivningarna hela tiden påverkar våra liv. Genom att medvetet välja vår omgivning väljer vi också att hjälpa oss själva till bättre trivsel och en positivare vardag.

Växter - speglar rummets energi
Krukväxterna är ett stycke levande natur i våra hem. Att de har en avslappnande effekt samtidigt som de renar luften, är väl känt. Enligt färgrådgivaren Karin Bonde Storm från den fynska Neo Feng Shui-verksamheten base it ger växterna emellertid också energi till bostadens rum, samtidigt som de avspeglar den energi som finns i rummen.

 • Jag rekommenderar konsekvent krukväxter till varje form av inredning. De är levande, lätta att skapa en trivsam atmosfär med, och de bidrar vanligtvis aktivt till en harmonisk balans i rummet.

  Karin Bonde Storm fortsätter:

  • Det gäller dock att vara medveten om att krukväxter, förutom att de ger energi till rummet, också är en barometer på den energi som finns i rummet. När du väljer att använda växter i din inredning skickar du en konkret signal om att du är närvarande (växter har ju behov av skötsel), att du värdesätter och ger något till den levande miljön och att du tänker medvetet på dina anställdas, kollegors och familjemedlemmars väl och ve.

  Växter ger sinnesro och närvaro
  Krukväxternas stressförebyggande egenskaper är något som Karin Bonde Storm gärna betonar.

 • Stress kommer av bristande fokus och närvaro, säger hon. - När man tar hand om sina krukväxter och ger dem uppmärksamhet, ger man samtidigt sig själv en paus i en jäktig vardag. Riktar man under några få minuter varje dag sin fulla uppmärksamhet mot en krukväxt, kan man få uppleva ett stilla och inåtvänt ögonblick av lugn, närvaro och omsorg, då man lägger märke till och upplever krukväxten.

  På så sätt kan man via sina krukväxter få en form av daglig meditation, som motverkar stress och jäkt. Några få minuters daglig närvaro och ro betyder mycket för hur man trivs allmänt sett. Enligt färgrådgivaren och Neo Feng Shui-experten kan skevheter i ett rum och i energibalansen få motsatt effekt:

 • En misskött krukväxt som trivs dåligt tar energi från rummet. Släng därför ut gamla och halvvissna växter och fundera på vilka krukväxter som kan leva och trivas i de olika rummen, avslutar Karin Bonde Storm.

Fakta:
Var uppmärksam på följande när du inreder din bostad med krukväxter och med hjälp av Neo Feng Shui:

Krukväxter bidrar till att hålla kvar och förstärka energin i rummet.

Krukväxterna speglar på gott och ont den energi som finns i ett rum.

Krukväxter är ett utmärkt hjälpmedel om man själv vill rota sig i en viss omgivning. De kan motverka stress och bidrar till glädje, tillväxt och styrka.

Kom ihåg att även om en krukväxt ger energi till ett rum, betyder inte det nödvändigtvis att tio krukväxter ger tio gånger så god effekt. Det måste finnas en balans mellan energi, rum och växter.

Skaffa växter i den storlek och omfattning som passar rummen, och som du själv klarar av att hantera. Ingen mår bra av halvvissna krukväxter. Tvärtom.

Undvik spetsiga och stickiga växter inomhus. Ha dem i stället utomhus.

Förslag på Neo Feng Shui-växter:
Beaucarnea
Polyschias
Ficus
Selaginella/Oxalis/Sarracenia
Begonia rex


Beaucarnea


Ficus


Selaginella


Begonia rex

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB