Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Växter för balkong och uterum

Fyra författare har skrivit en gemensam bok om balkonger och uterum. Gunnel Carlson från Gröna Rum inleder med trevliga och roliga historier om sådant som trivs på en inglasad balkong med allt som behövs för att hålla frosten ute på vintern.

Det finns kom-ihåg-lista och månadskalender liksom en beskrivning hur man kan göra sin egen kompost på balkongen, fast den tycker jag nog är en nödlösning.

Nästa avdelning står Eva Braun för. Hon inreder balkong och uteplats på många fantasifulla sätt - inte så väldigt uppseendeväckande, men trevligt och smakfullt med stora och små projekt.

Jörgen Schwartzkopf odlar kryddor på sina uteplatser. Tilltalande, åtminstone av bilderna att döma, men det framgår inte att det rör sig om små odlingsplatser. Beskrivningarna på växterna liknar de som finns i alla "kryddböcker".

Sist berättar Åke Truedsson om hur han odlar grönsaker och exotiska frukter i sin vinterträdgård på 35 m², sina växthus - och trädgård. Odlingsförutsättningarna verkar rätt jobbiga, det är väldigt mycket att ta hänsyn till. Det finns en liten brasklapp också: "Var glad för det som lyckas men bli inte alltför ledsen om du misslyckas"… Sen kommer då en lång rad beskrivningar hur man ska lyckas med lök, sallad, chilipeppar och olika tomat- och paprikasorter. Sen föreslår Åke att vi ska pröva att odla egna sydfrukter - ett lovvärt försök med fikon, vindruvor, citroner, granatäpple, passionsfrukt m.m.

Alltihop ser mycket vackert ut på bild, men jag misstänker att man får ha mycket optimism och tålamod…

grönsaks- och kryddplantor
Grönsaks- & kryddplantor
Handla nu

Det här är en bok för den som vill pröva att odla på balkong och terrass, den känns lite annorlunda än de flesta andra trädgårdsböcker - särskilt den sista avdelningen.

Växter för balkong och uterum
  Titel:
Växter för balkong och uterum
Författare:
Gunnel Carlson
Åke Truedsson
Eva Braun
Jörgen Schwartzkopf
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Semic
Utgivningsår:
2004
ISBN:
91-552-3166-7

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB