Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårkänning

Hannu Sarenström som för tre år sedan gav ut boken Rimfrost och trädgårdsdrömmar kommer nu ut med en ny bok om Lökar och knölar. Den som tidigare läst något av Hannu Sarenström känner genast igen hans personliga sätt att skriva.

Utöver de olika växterna som beskrivs löpande i texten får man också ta del av Hannus kunskap om alla växterna och hur de vill ha det för att trivas. Lite kan man även läsa om lökbäddar och förökning av lökar. Givetvis kan man läsa om vanliga lökväxter som tulpan och krokus, men också om ovanligare växter som hundtandslilja och fransklocka. Ofta är det lite annorlunda former av de vanligare växterna som beskrivs, till exempel randig liljekonvalj och dubbla snödroppar.

I "Vårkänning" kan man huvudsakligen läsa om växter som blommar på våren, men en och annan växt som blommar vid annan tid på året har också smugit sig in. Hannu beskriver växterna i boken så att det känns som att man bara måste ha alla i sin trädgård. Kanske är det lämpligast att läsa boken på hösten när det är tid att köpa och plantera de flesta av lökarna. Risken är förstås att det blir dyrt eftersom där är så många olika sorter man bara måste ha.

Hannu Sarenström har en spännande trädgård på Kinnekulle i Västergötland och många av bilderna i boken är därifrån. Trädgården är full av prylar och kan ge ett lite rörigt intryck men också mycket inspiration. För den som vill ha trevlig läsning och en bok at återkomma till är "Vårkänning" ett bra val. Att man gillar lökväxter är förstås inte heller någon nackdel.


Vårkänning
  Titel:
Vårkänning
Författare:
Hannu Sarenström 
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2000
ISBN:
9151835649

Anmäl dig till vårt nyhetsbrevErbjudanden, nyheter och inspiration varje vecka!
Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svar
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2023 Odla.nu i Sverige AB