Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vårens växttrend - balans

Konsten blir den verkliga inspirationskällan under 2013, och inte minst vårens växtarrangemang kommer att präglas av ornamentik och färgglädje.

Inspiration från Floradania

Enligt trendforskarna finns det ett behov av nya vägar och riktmärken. Det har gjort att konsten har seglat upp som en given inspirationskälla.

Växter är konst

Anja Bisgaard Gaede, trendchef hos pej-gruppen, berättar om de möjligheter och den potential som finns i konstens värld:

  • Konsten blir innovationens kickstart. Designerna har tagit den till sig, och i en provocerande och nyskapande kontext bidrar den till att förändra status quo och skapa en ny inriktning för designen. Medan renässansen var en kulturell rörelse, är tendensen nu att man tar till sig konsten på ett brett plan. Fokus ligger på ornament och färger – och möjligheterna att utveckla dessa aspekter av konsten är synnerligen goda i växternas värld. Vi kommer att uppleva en ny balans mellan sinnlighet och teknik.

#Växter i överraskande arrangemang #

  • Mycket inspiration kommer att hämtas från holografin och annan teknik som arbetar med ljus och hur det fångas upp av krukor, fat och andra växttillbehör. De naturliga blommorna och växterna får helt enkelt bara föreställa sig själva, säger Anja Bisgaard Gaede.

Förutom vitt, som spelar en central roll, rör sig färgspektrat i en riktning mot sorbetnyanser av korall, gult och rosa i ett uppfriskande samspel med neonrosa och gyllene orange. Det kan exempelvis ta sig uttryck i överraskande arrangemang, där de fysiska och naturliga krukväxterna placeras i organiska eller fyrkantiga ytterkrukor av plast, plexi eller färgat glas, fortsätter Anja Bisgaard Gaede.

Utformningen får gärna överraska, för överraskningsmomentet är ju just en av de upplevelser som konsten bidrar till att skapa och förstärka, avslutar Anja Bisgaard Gaede.

Förslag på växter som matchar tanken med balans Det finns många vackra växter och blommor som passar in i de tankegångarna, här nedanför följer några exempel: Bellis Campanula Jasminum Kalanchoe Hydranghea Muehlenbeckia Phalaenopsis Primula Ranunculus Rosa Saintpaulia Senecio cruentus

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB