Felmeddelande

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor i include_once() (rad 3469 av /var/www/html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor i require_once() (rad 127 av /var/www/html/sites/all/modules/contrib/ctools/ctools.module).
  • "0" Status: : Fel vid öppnande av socket ssl://solr.inmykitchen.nu:443

Vårens växttrend ger hemmet pricken över i

  • Inomhus

Små, uppiggande stänk i starka färger, "colour drops", droppar ner som ett uppfriskande vårregn över den hittills så strikta heminredningsstilen och sprider livsglädje och inspiration i rummen.

Colour Drops
Colour Drops

Från Floradania

Efter en period med svart, grått och vitt som dominerande nyanser i heminredningen återvänder de glada färgerna, fast bara "droppvis". Uttrycket är fortfarande stilrent och enkelt med respekt för de övergripande linjerna medan Colour Drops ger hemmet mer karaktär och pricken över i.

Colour Drops iscensätter det grå storstadsuniversumet Det är egentligen en storstadstrend med grått som grundfärg och ett minimalistiskt uttryck, men genom att lägga till Colour Drops iscensätter vi det färglösa storstadsaktiga universumet. Färgerna som droppar ner i den grå stadsbilden våren 2008 är gult, lila, orange, rött, grönt och mörkrosa.

När det gäller hemmet kan Colour Drops-effekterna förekomma som möbler, kuddar, lampor eller blommande växter i starka färger. Det läggs vikt vid kvalitet och allt är noga utvalt - både de snygga designmöblerna och plastsakerna i knallfärger.

Colour Drops och växter När det gäller växter och vårens trend är tanken den att växtens och ytterkrukans färger ska matcha och det får bara vara en liten nyansskillnad. Eftersom det är de starka färgerna som är i fokus är en kombination av exempelvis en knallröd Hibiscus i en lysande röd ytterkruka ett tufft sätt att iscensätta sitt hem. Fast man kan även låta flera växter i starka färger stå tillsammans i ytterkrukor av cement, betong, silver eller stål som neutral kontrast.

"Fast det ska bara användas en eller högst ett par färger i samma rum", påpekar marknadsföringskonsult Anna Marie Nielsen från krukväxtbranschens marknadsföringsbolag Floradania Marketing.

Formerna i trendens heminredning är mjuka med fokus på det kubistiska och organiska, vilket medverkar till att skapa stämningsfulla miljöer med växter som en naturlig mittpunkt.

Våryra i hemmet Släpp loss med vårens växter i trendiga färger och iscensätt med enkla medel i ditt hem på ett nytt och spännande sätt: Det krävs ytterst lite, men resultatet blir över all förväntan.

Exempel på andra växter som mycket väl kan användas som Colour Drops i hemmet: Gerbera Kalanchoë Ranunculus Rosor

Växttrenden, Colour Drops, har utvecklats av Floradania Marketing A/S i samarbete med scandinavian trend institute.