Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Våra krukväxter

Krukväxter hör inte till det lättaste att skriva om. Under senare år har det dykt upp så många nya, okända växter, oftast från sydliga världar, som man inte sett på bild ens, så erfarenheten är ju noll. Det är intressant att läsa om de här oftast väldigt vackra växterna. Marie och Björn Hansson brukar veta vad de talar om, så jag var full av förtröstan - säkert skulle man få lära sig en massa nytt.

Nu är det så att boken handlar mycket om inredning och placering, arrangemang och skötsel och den delen tycker jag inte är så märkvärdig, ganska allmängiltig, faktisk.

Det är korta kapitel om allt möjligt, informativt och lättfattligt. Jord, näring och vatten, plantering och förökning. Inget svammel, goda råd rakt igenom om bl.a. vad man ska se upp för när man köper växter. Bra!

Resten, mer än halva boken, är växtgenomgång med mycket fina bilder och god beskrivning med mycket fakta.

Men det blev minsann inte så många nya, konstiga växter. Det som förvånade mig mest var att Fritillarian har fått bli fönsterväxt med en viss försiktighet. Det finns förstås andra varianter i släktet än den älskliga vilda kungsängsliljan.

Pelargonium är ett släkte som jag gärna velat läsa mer om, eftersom där finns så mycket nytt intressant som faktiskt pågått några år.

Så sammanfattningsvis tycker jag inte att den här boken har så mycket nytt att ge. Det är heller ingen dålig bok, tvärtom, men lite besviken är jag…

Barbro Hansson/Sylvia Svensson

Våra krukväxter
  Titel:
Våra krukväxter
Författare:
Marie och Björn Hansson
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Prisma
Utgivningsår:
2005
ISBN:
91-518-4233-5

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB