Gå direkt till innehållet
Fraktfritt från 699 kr
Vi har levererat växter och tillbehör sedan 1998
InspirationForum
Kassan

Vår vintergröna trädgård

Det är med glädje jag ber att få presentera boken som är en hyllning till den året-runt-vackra trädgården, drömmen vi lite till mans bär i våra hjärtan. Brita Johanssons bok är berättelsen om den vintersköna trädgården och de upplysningar och råd som ges är väl prövade.

Omdömen som "välrenommerad expert med ingående kännedom om ämnet" är inga överord när det gäller författaren. Hon har genom åren dokumenterat sin stora erfarenhet på området i artiklar i olika tidningar. Genom personliga framträdanden har hon gjort sig väl känd för så väl experter som amatörer. Ordentligt påläst har hon äntrat podiet och grundligt och med god insikt i pedagogik fängslat sina åhörare.

Men, trots många framträdanden och fulla hus, är det få av oss som kommit i åtnjutande av denna kunskaps flöde. Nu finns en unik möjlighet att avhjälpa den här bristen på information: Brita och Carl-Eriks erfarenheter är utkomna i bokform. Trettio års samlade kunskaper i en volym!

För första gången i historien föreligger en bok om barr och annat vintergrönt på svenska.

Boken är skriven på vårt eget språk, för svenska förhållanden, från en "vanlig" trädgård, baserad på kunskaper, som var och en med intresse själva kan skaffa sig.

Ytterligare glädjeämnen: Ett rikt och omväxlande bildmaterial som visar mångfalden och möjligheten hos dessa växter. Man förvånas över, att en enda trädgård kan rymma så många lockande vyer och ge en så stark inspiration till förnyelse av den egna trädgården. Längtan växer med var sida och med varje bild. De instruktiva och vackra teckningarna där man ser särskiljande karaktärsdrag ger ytterligare poäng. Britas språkkänsla är som vanligt väl utvecklad och tillåter inga hoppande grodor. En utomordentlig formgivare fullbordar verket.

En titt i innehållsförteckningen ger oss bl.a. följande rubriker att begrunda: Om trädgårdens utformning, klimat och skötsel, om barrväxter, ljung och rododendron. Om förökning, plantering och beskärning. Om vintergröna buskar, om perenner och gräs, ormbunkar och klängväxter. Brita har varit heltäckande.

Boken torde bli en ständig och oumbärlig följeslagare på trädgårdspromenader, på besök i botaniska parker och resor med trädgård som förtecken, överhuvudtaget när man söker uppgifter om det evigt gröna. Plantskolor och bibliotek måste ha den, trädgårdsägare kan inte vara utan den. Det är boken för hösten, boken för vintern, boken för nästa år, för nästa och nästa --- långt fram i tiden.

Saima Olofsson

Vår vintergröna trädgård
  Titel:
Vår vintergröna trädgård
Författare:
Johansson, Brita
Bandtyp:
Inbunden
Förlag:
Ica-förlaget
Utgivningsår:
1999
ISBN:
9153418832

Odla.nu är en mötesplats och inspirationskälla för alla som är intresserade av växter, odling och en vacker trädgård.
Om oss & vår butikPersonuppgifterKundserviceKöp- och LeveransvillkorVäxtlexikonFrågor & svarPresentkort
Följ oss och bli inspirerad
FacebookFacebookInstagramInstagram
Gå till https://klarna.se/KlarnaGå till https://www.postnord.se/Postnord
© 2024 Odla.nu i Sverige AB